torsdag 24 maj 2007

Regeringen och journalisterna

Barometern sätter huvudet på spiken i den knepiga frågan analytisk nyhetstext och ledarmaterial och pekar på den obefintliga objektiviteten bland en del TT-medarbetare.

Regeringen har onekligen haft en sanslös medial motvind. Många borgerliga ledarskribenter har också fått mjölksyra i sina vevande debattarmar och kritiserar regeringen allt hårdare för att vara opedagogisk, glömma vikten av fortsatt PR – trots valrörelsens slut – och ibland också för att den är direkt feg.
Det största problemet här är faktiskt moderaterna. De har hamnat helt snett i värnandet av sitt arbetarepitet. Att vara ett nytt arbetarparti borde innebära just det. Nytt.
I stället gör de plastiga utspel på första maj ”för att locka offentliganställda kvinnor”. Jag rekommenderar i all blygsamhet en krönika i SN om moderaternas och partisekreterarens Schlingmanns raggningsförsök som jag skrev för ett tag sen.

Och när generaladvokaten sa sitt i går om Vaxholmsmålet, vilket parti tror ni det var som sände signaler till övriga allianspartier om att ”vi säger ingenting”? Jag råkade få höra det inifrån i går, även om det var rätt uppenbart utifrån också.
Och hur blev resultatet? Jo. Sveriges Radio gjorde inslag där s-märkta debattörer fick hävda att regeringens ”tystnad” talade för sig själv...

En regerings tystnad ska inte ”tala för sig själv”. Det ska regeringen göra. Spotta upp er!

Inga kommentarer: