tisdag 22 maj 2007

Ska man sluta nu?

Jaha. Jag börjar när folk lägger av. Läser i DN att inte bara Linda Skugge slutar blogga utan nu även Fredrik Virtanen, som bloggat ett tag, men inte tänker fortsätta med det. I alla fall inte gratis via Aftonbladet.

Virtanen lägger inte av på grund av "näthatet", men ändå görs artikeln utifrån den vinkeln. Och på ett besynnerligt vis. DN vaskar fram en expert som menar att debatten har "halkat snett". Hon medger förvisso att det är taskigt att skriva stygga saker till folk, men avslutar med att hela debatten är en "överklassdiskussion", som man kan ha "om man befinner sig i den övre delen av maktstrukturen".
Vad betyder det där? Förutom strukturstrukturstruktur?

Nåväl. Folk var oschyssta per post förut (och är fortfarande). Lättheten gör att det blir mer hat via internet. Bara de riktigt engagerat hatiska skaffar kuvert, frimärken och promenerar till brevlådan med sin aggressiva försändelse. Det bör man tänka på när man får påhopp på webben.
Därmed inte sagt att det inte kan vara jobbigt. Säkert har Skugge varit galet ansatt av tokerier och det är synd när någon som kanske helst hade fortsatt lägger av på grund av det där.

Virtanen meddelar istället att han kanske kommer "indieblogga" på annan plats i bloggosfären. Någonstans är det där ordet ett bevis för att bloggens tid som "nytt och spännande fenomen" äntligen är över.
Den har bubblat upp.
Den har mjölkats av kvällstidningar..
..och nu har samma kvällsisar tröttnat lite på den.
Virtanen kallar sig själv grundare av "mainstreambloggtrenden", och pratar om "indiebloggar". Därmed är blogghypen död.
Så då börjar jag, sen i starten men dock.

Inga kommentarer: