fredag 1 juni 2007

Dagens

Skriver en ledare i dag om gårdagens DN Debatt.
Försöker hålla mig undan siffersnacket eftersom siffrorna egentligen inte var några nyheter på nästan någon front. Även om trendbrotten och förändringarna var "signifikativa" så var de inte enorma.

2 kommentarer:

Anonym sa...

"Tre av tio svenskar säger utan att rodna att de vill diskriminera invandrare när det gäller jobb, bostäder och bidrag."
Det betyder att sju av tio svenskar vill att en flykting som ankom idag ska ha samma ratt eller storre ratt an svenskar till jobb, bostad, a-kassa, forsakrings kassa, socialhjalp, sjukvard, skola mm. Det ar en maklost anmarkningsvard rapport om det ar sant. Eller hur? / Nils

Sanna Rayman sa...

Nils.
En flykting är en flykting och det var inte flyktingars rättigheter undersökningen handlade om. Det är en helt annan femma.
Vidare är det inte meningsfullt att dra in en sån sak som a-kassan. Den är inget bidrag utan en försäkring och a-kassa kan man inte få hur som helst. Du måste uppfylla kriterier för att kunna gå med.
Men jo. Sju av tio svenskar verkar onekligen tycka att alla ska ha samma rätt. "Eller större" är nog mer något som du läser in, i alla fall såg inte jag någonting av den dimensionen i siffrorna.

Det här handlar om huruvida alla som lever och verkar i ett land ska ha samma rättigheter och möjligheter eller inte. Det anser jag att man ska och är därmed skeptisk till alla sorters diskriminering eller särbehandling, vare sig den är negativ eller positiv.
MVH /Sanna