söndag 3 juni 2007

Mitt sommarlov...

...Vad jätteskönt mitt sommarlov ska bli!!
Kravallsäsongen är i full gång. Strålande väder, tältläger fulla av "autonoma" och 100-150 poliser är skadade och sårade. Flygande gatstenar har ordnat fram kraniefrakturer i åtminstone tre polismäns skallar.
Julmarknadsstaden Rostock är allt annat än idyllisk just nu och mer lär det bli.

I DN ser jag att en svensk Attacmedlem uttrycka viss besvikelse över kravallerna som "förtar budskapet". Enligt honom var det förrförra G8-mötet i skotska Gleneagles en framgång för demonstranterna eftersom G8-länderna då bestämde sig för att börja skriva av skulder och öka biståndet. Jag tror att han och övriga tillresta tillskriver sig själva lite för stor betydelse.
Att de ständigt lika våldsamma demonstrationerna på plats under G8-mötena skulle ha någon direkt påverkan på mötenas utgång hoppas jag verkligen inte. Om några av världens tyngsta aktörer kvickare än ögat böjde sig för puckon som prylar upp uteserveringar vore vi illa ute.
Dessutom har demonstranterna inte en aning om vad de vill. Syna banderollbudskapen på bilden ovan.

- Stäng G8-mötena! (Bonusbudskap med små bokstäver: Stoppa kapitalismen, imperialismen och krig)
- Jaha, vart ska ni då åka på revolutionsweekend?

- Vi vill (ha) allt!
- ¿Qué????

EDIT: Noterar att antalet skadade
poliser nu har stigit till 433 stycken.

2 kommentarer:

Klepke sa...

Jag var där och gick tillsammans med ickevåldsaktivisterna. Då svarta blocket började bryta upp gatorna och beväpna sig sprang vi fram och bad dom sluta då våld bara skulle resultera i polisaggressioner, att polisen kuna rättfärdiga undantagstillstånd, tårgas och 16000 kravallpoliser, och att media skulel få en lysande chans att mörka våra åsikter och vår kritik.

De svarta svarade oss med långfingrar, glopord, spottloskor och tjejen som stod bredvid mig fick en flaska krossad mot huvudet.

Några minuter senare attackerade polisen och vi försökte säga att de inte skulle låta sig provoceras för då skulel de svarta få det kaos dom ville ha och allt skulel eskalera. Polisen svarade med slag från sina blyhandskar och vi blev intacklade i en vägg.

Jag vill gärna be er som inte var där att sluta döma ut oss över 70000 fredliga demonstranter som antingen huliganer eller passiva påhejjare till våld. Vi demonstrerade mot krig och miljöförstöring, mot det odemokratiska i att de rikaste ska få makten över hela tredje världen, och förövrigt också fatta beslut odemokratiskt över sina egna invånares huvuden. Låt inte våldsverkarna lyckas i sin kamp att mörka våra viljor.

Sanna Rayman sa...

Har redan svarat på denna kommentar i inlägget ovan. Masspostande på gång? ; )