torsdag 14 juni 2007

Vi är bäst - ingen protest!

Livskvaliteten bland Sveriges kommuner har rankats av tidningen Fokus. I topp hamnar Lunds kommun, ja över huvud taget hamnar mitt kära Skåne högt. Själv residerar jag på plats nummer 30, vilket känns helt okej. Absolut sämst att leva i är enligt listan Munkfors och det är roligt när det socialdemokratiska kommunalrådet kommenterar den inte så smickrande sistaplatsen.

"Här bor det vanliga människor, det gör det inte i de kommunerna som toppar listan. Där bor eliten. De är välkomna hit om de vill uppleva verkligheten, säger kommunalrådet Héctor Vallejos (s) till SvD.se."

Eh. Få elever i högstadiet fortsätter till gymnasiet, skilsmässorna är fler än i övriga landet, liksom socialbidragstagarna. Varför skulle någon vilja uppleva det? Vallejos hävdar vidare med bländande socialdemokratisk envishet och övertygelse att många kommuner skulle ha "mycket att lära" av Munkfors.
Tack, men nej tack. Förslagsvis iklär sig i stället kommunalrådet en kostym av ödmjukhet och försöker lära av någon annan.

Noterar även att Lilla Edet kammat hem den näst sista platsen. Invånarna där kan dock trösta sig med att de dagligen får avnjuta Sveriges godaste kranvatten.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Lund är en stad packad med över självmedvetna människor på gränsen till idioti och styrs av en poliskår som lider av en skrattretande variant av LAPD komplex. Lundabo är självutnämnda fina och bildade människor som en mänsklig variant av pudel hundar. Det verkliga livet har gått förbi lundabo när man ser på dess bondeflickor med storstadsdrömmar som måste till varje pris spela en sorglig variant av någon tv4 påhittad variant av klämkäck partypingla. Lund är sämst så gau fkcu yuorslef your volvo.

Sanna Rayman sa...

Åh! Näthat! Något otippat att det skulle dyka upp i samband med den här bagatellen till bloggpost, men okej.
Ikväll ska jag klä ut mig till Agneta Sjödin och pingla iväg på party, men därefter lovar jag att jag ska administer the self fucking utan dröjsmål.
Och Volvo på dig själv, förresten! ;)