tisdag 3 juli 2007

Kommunal vill ha långledigt

Noterar att Ylva Thörns obegriplighet till debattartikel verkar ha landat illa hos merparten av åtminstone Svd:s läsare. Det verkar betyda att det finns hejd, i alla fall nån sorts.
Att Kommunal över huvud taget släpper ifrån sig en text som hävdar säsongsarbetarens rätt till a-kassa under resten av året är förvånande. Det är inte utan att man undrar om just den här texten gick iväg av misstag. Kanske är Thörn på semester och kanske lät en sommarvikarie sig ryckas med lite väl mycket.
Eller så är detta en linje som Kommunal faktiskt driver. Om man på allvar vill göra detta så fine. Men då kan det rimligen inte förväntas att säsongsarbetarna bara ska få vara lediga när de under lågsäsong uppbär a-kassa betalad av skatter och avgifter från det gemensamma. Kyrkogårdsarbetare och andra säsongsbetonade jobb inom Kommunal får väl i så fall vara tillgängliga för övriga behov inom det offentliga under denna tid. Enligt socialdemokraterna finns det ju till exempel ett stort antal gardiner som behöver hängas upp ute i kommunerna...

Inga kommentarer: