torsdag 23 augusti 2007

Det kom ett pressmeddelande...

Alltså. Det här kan säkert vara intressant att prata om, men ändå är det nåt som gör att jag plötsligt gillar den braskande rubriken från DN Debatt häromdagen...

Djurens plats i samhället diskuteras ur genusperspektiv
Måndagen den 27 augusti inleds den första svenska konferensen inom ämnet djurstudier vid Uppsala universitet. Genusperspektiv på djurens plats i samhället och kulturen är temat för konferensen Society, Animals & Gender

2 kommentarer:

Ökenvandring sa...

Om jag får relatera till etiketten "trams" så kan jag nämna att på Stockholms Universitet payroll återfinns sociologen Carin Holmberg som kartlagt "sambandet mellan köttätande och kvinnoförtryck"; ju mer kött som äts i en kultur, desto starkare är dess patriarkala strukturer.

På KTH arbetar arkitekten Katarina Bonnevier, doktor i queerfeministisk arkitektur.

Minns att en ledande högerextremist kom över hyggligt detaljerade listor över tusentals anställda inom försvar och polis, enbart genom att uppge att han forskade i "könsuppdelningen inom olika myndigheter".

Sanna Rayman sa...

Ja suck. Noterade nyss att Jan Guillou blivit tafsad på snorren i Norge och att Vilks återigen vunnit en sorts seger i sin quest för att bevisa för folk att de är får. I dag är en dag full av trams och jag är dåligt rustad för det.
Såg förresten nu att även Gudmundson kommenterat samma pressmeddelande på SvD-bloggen. Skyttecitatet ska leda mig genom dagen.