tisdag 14 augusti 2007

Heute

Tillbaka på jobbet. Det känns helt okej. Det här konceptet vara ledig med lön är inte alls dumt! Mindre okej känns det att stiga upp så infernaliskt tidigt igen. Och som vanligt när augusti rullar förbi får jag "tänk om jag inte hinner med ett bad till-ångest".
Idag belamrar undertecknad ledarsidan med en styck huvudledare där det konstateras att också vuxna människor är små barn. Bland annat.

Alla föräldrar har nog någon gång fiskat upp sitt barn från marken efter att de trillat omkull, inspekterat armar och ben och sedan snabbt, innan barnet hunnit tänka efter, sagt ”Ingen fara, det gick ju bra!”Det är en vanlig taktik, ämnad att lugna och förhindra skräckslagna (och högljudda) gråtutbrott. Så lär vi barn att ibland gör det ont, men att det oftast går att leka vidare bara någon minut senare.

Vad det handlar om är sjukskrivningar och Socialstyrelsens och Försäkringskassans nya riktlinjer, som ser riktigt vettiga ut! Noterar dock att inte alla håller med.

Dessutom snor jag hela spalten och funderar lite över recent events i Tomelilla i en krönika. Där har en före detta sosse uteslutits ur Sverigedemokraterna efter att ha förespråkat fri invandring och motionerat om gratis gym för politiker.

Uppdatering.
Även i Svenskan är det fullt ös på fördömanden mot förslagen.
Husmark Pehrsson verkar dock sitta stadigt i båten so far.
Det jag förvånas över är hur lätt och geschwint alla medier bytt ut ordet "riktlinjer" mot "regler". Det är faktiskt inte samma sak.
Det är också intressant att merparten debattörer verkar helhjärtat överens om att det enda som hjälper mot utbrändhet är en riktigt lång sjukskrivning. Personligen tror jag inte särskilt mycket på den behandlingsformen. Miljöombyte, nya arbetsuppgifter, lite samtalsterapi, en allvarlig titt på livet och relationerna i övrigt, kickboxning - allt detta förefaller mig mer verksamt.
Och framför allt. Om ditt jobb får dig att må dåligt, ska du då inte sluta på detta jobb och försöka omforma tillvaron? Sjukskrivning antyder liksom en återkomst till startpunkten för helvetesresan...

Inga kommentarer: