torsdag 20 september 2007

Dagens

Dagens text fortsätter på samma ämne som nedan.

"De paneldeltagare som under kvällen uppvisade störst respekt för religiositet var Lars Vilks själv samt journalisten Dilsa Demirbag Sten. Även de fick sig några sura invändningar från publiken när de yppade något om att alla människor väl är religiösa eller andliga på sitt vis.
Det finns ingenting intelligent eller konstruktivt med att inte vilja lyssna på sina åsiktsmotståndare. Detta gäller oavsett om man är humanist eller islamist. Men trista inställningar till omvärlden är en sak. Att önska någons död eller komma med förtäckta hot är något annat. Helt annat.
Gör jag fel i att berätta detta? Bidrar jag nu till en ökad islamofobi? Ja, kanske. Å andra sidan vore det underligt om jag inget nämnde om denna nedslående händelse. Det är begripligt att vanliga, sekulära eller moderata muslimer inte vill buntas ihop med fanatiska element som dessa. Men alltför ofta är det de som syns. Som sagt. Inga andra muslimer ville komma till seminariet. Det är ännu mer nedslående än de arga männen i sig."

Inga kommentarer: