tisdag 25 september 2007

Östros vet inte vad en morot är

I dagens text ägnar jag mig åt Östros och Österberg som båda snodde åt sig spaltutrymmen igår.

"För den morotssugne såg det däremot tunnsått ut, men bland annat skriver Östros om morötter i form av ”miljardanslag till forskning”. Återigen syns samma sak. Forskning är viktigt och bör naturligtvis satsas på – vilket nuvarande regering också gör. Men pengar till forskningen är ingen morot för att få folk i allmänhet att ändra sina beteenden. Då är regeringens miljöbilspremie ett betydligt bättre exempel på ”morotspolitik”.
Snöpligt nog för socialdemokraterna toppades Ekot just i går av nyheten om hur riksdagsledamoten Sven-Erik Österberg (s) med råge toppar listan över de folkvaldas taxivanor. Med en nota på 76 912 kronor under nio månader ligger Österberg en bra bit ifrån tvåan (53 517 kronor) och trean (53 388 kronor) - även de socialdemokrater.
När Sven-Erik Österberg förklarar sig i Ekot låter det så här: ”Den som aldrig reser tycker naturligtvis att det är både exklusivt och spännande att få flyga men har man det som en del i ett jobb och man gör det väldigt ofta så ser man det på ett annat sätt, det är en del utav jobbet och det är alltid svårt att förklara för gemene man.”
Visst. En folkvald politiker behöver resa. Men, detta har ingen ifrågasatt. Frågan på tapeten är de många taxiresorna från Västmanland till Arlanda. Trots årskort på SJ och övernattningslägenhet i Stockholm. Det verkar föreligga ett behov av morot eller piska... "

Inga kommentarer: