söndag 7 oktober 2007

Den sunda yxan

Det var nazister som, för att uppnå "en sundare kultur", så handfast bekämpade dekadensen på Kulturen i Lund.

Visst är det skönt att slippa bekämpa den själv?
Jätteskönt tycker jag, att jag slipper yxhugga, slå sönder och förstöra saker i sundhetens namn själv.
Bra att någon annan gör det åt mig.
Jodå. Där fick den så den teg, dekadensen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, att få visa tidelagsporr för barn och ungdomar i skattefinansierade lokaler är givetvis en central demokratifråga, not. Skönt att det finns folk med civilkurage som försörde skräpet.

Sanna Rayman sa...

Vadå "för barn och ungdomar"?
Arrangerades klassutflykter till utställningen eller rekommenderade muséet tvärtom att barn under 6 inte alls skulle se den samt att andra borde komma i vuxet sällskap?

Vad jag INTE gjorde i mitt inlägg var sa vad jag tyckte om bilderna eftersom det helt enkelt är ett annat ämne.

Jag kanske inte är särskilt begeistrad, ser inte riktigt poängen med några av dem. Det betyder dock inte att jag tycker att någon under flaggan civilkurage ska anta uppdraget att städa bort dem med en yxa. Om inte det är dekadens vet jag inte vad som är det..

Sedan vad man kallar "porr" är ju helt uppenbart olika. Jag skulle inte använda det ordet på de här bilderna, som jag inte uppfattar som särskilt porriga. De pekar symboliskt på olika typer av sexualitet - ja. Men porriga - njae..
Blickarna är på något sätt alldeles för öppet medvetna om att det är ett provocerande konstfoto de poserar för för att det ska kunna kallas porr. Porr är bara fiktiv bruksvara, det här är något annat.