onsdag 17 oktober 2007

Ett bättre krig

Dagens ledare handlar om hackerkriget mellan Sverige och Turkiet och det svar som svenska hackare gav efter att tusentals svenska websidor attackerats - något som började med riksdagsledamoten Henrik von Sydows hemsida, vilket jag upptäckte och skrev om tidigt.

Det började redan i mitten av september, då riksdagsledamoten Henrik von Sydows hemsida hackades. Då kunde man tänka sig att hans intresse för yttrandefrihetsfrågor var anledningen. Därefter attackerades författaren, debattören och bloggaren Johan Norberg. Då kunde man tänka sig att de turkiska hackarna ogillar Norbergs återkommande ämne frihandel lika mycket som de ogillar yttrandefrihet.
Sen rapporterades om attacker mot hemsidan för en Malmöbutik som säljer vinylskivor. Då undrade man lite om det var någon särskild genre eller era hackarna tyckte illa om. Och när sedan Onyx innebandys hemsida attackerades var det svårt att klura ut ett vettigt samband överhuvudtaget. (---) Det är förstås irriterande för dem som drabbas av denna nya variant av krig. Samtidigt kan jag inte låta bli att hålla med om den slutsats som debattören Fredrik R Krohnman drar på sin blogg: ”i valet mellan att fyrans buss mot Hornstull blir en rullande fyrverkeripjäs och att en frihandelsblogg blir en flagga hoppas jag att experterna får rätt.”
Absolut. Och varför inte löpa linan ut? Flytta krigen till ”Second life”!


Hela ledaren här.

Inga kommentarer: