tisdag 30 oktober 2007

Medieforskningen har verkligen blivit en flopp....?

Right. Dagens text handlar om den däringa Kent Asps prat om bloggosfären.
Det är lustigt. Man skulle kunna tänka sig att en medieforskare borde tycka att det är lite spännande med tillskott till övriga medier. Att en sån exempelvis skulle gå in på det lite djupare och, tja, forska i saken. Det gör inte Kent Asp. Däremot konstaterar han gärna att bloggosfären är en flopp. Kanske är det bara så att han inte gillar åsiktsjournalistik?
Nja...
Det verkar ju intetroligt, eller?

Bertil Torekulls underliga vendetta mot ledarsidor kommenterar jag däremot inte in alls. Han verkade så himla arg.
Oh well. Citat nedan, texten här.

"Samtidigt kan man fråga sig vad han menar med "flopp". Ordvalet antyder att ett ursprungligt uppdrag har misslyckats. Men bloggvärlden har aldrig hållit sig med utstakade mål. Här råder ingivelsernas kaos. Bloggarnas påverkan mäter Asp i deras genomslag i övriga media. Således tar han upp exemplet Magnus Ljungkvist - bloggaren som tog fram uppgifterna om förra handelsministern Maria Borelius (m) svarta hemhjälp - och konstaterar att även här var bloggen "bara tipsare". Det var de riktiga medierna som gav affären dess storlek. Må så vara. Men idén att göra sak av saken uppstod hos Ljungkvist. I så måtto har bloggarnas kreativitet blivit ett redskap för journalister.
Asps kollega Magnus Fredriksson beskriver bloggen "som en ny tappning av de politiska samtalen man tidigare förde på Konsum". I nästa andetag avfärdar han "drömmen om internet som ett slags demokratins flaggskepp". Tja. Det ska väl till en medieforskare för att så kallsinnigt döma ut värdet av de politiska diskussionerna på Konsum..."

Inga kommentarer: