onsdag 24 oktober 2007

Stureplan hit och Stureplan dit

Det blev ett jäkla liv över den där artikeln om tjejer som gick på lokal i string och BH. En vacker dag ska jag skriva något om den här ”man ska minsann få vara naken om man vill-fundamentalismen”, men jag orkar inte riktigt nu.
Ville dock delge en liten liten undran som inställer sig redan i början av artikeln, efter en passage som löd så här:

”Det är på specialarrangerade fester, ofta riktade till den så kallade "Nästa generation Stureplan", som allt utspelar sig. Festerna arrangeras för att ge ungdomarna "en försmak av Stureplans nöjesliv", som vissa arrangörer uttrycker det.”


Försmak hur? Får de köa till aulan eller?

Apropå Stureplan så säger Hammarqvist några vettiga saker om vänsterns fixering vid att det finns en Stureplanscenter (tillika en Lilla Torg-dito).


”Jag måste säga att hela diskussionen om Stureplanscentern börjar bli löjlig. Det finns en bild som gör gällande att denna avdelning, för det är just en avdelning, har ett enormt inflytande i centerpartiet. Newsflash, det har de inte. Att de lyckats nå ut i media är bara att gratulera men när sossar som Marita Ulvskog och Ella Niia använder dem som slagträ i debatten blir det bara för mysko. Stureplanscentern har inte ändrat centerpartiets politik, det är centerpartiets förändrade politik som gjort Stureplanscentern möjligt. Och om centerpartiet växer i städerna på grund av denna politik är det bara att välkomna.
Att centerpartiets politiska motståndare gör sitt för att trumma ut budskapet om att centerpartiet numera styrs från Stureplan är inte förvånande. De tycker sig ha något att tjäna på det. För deras del handlar det om att skrämma centerpartiets kärnväljare som aldrig satt sin fot på något av ställena på Stureplan i centrala Stockholm.”

Inga kommentarer: