fredag 30 november 2007

26 bast

Jag tycker att det är fullständigt trams detta med den hemskickade reklamskyltsmontören. Visserligen är det inte, som skrivs på Svd:s ledarblogg någon mänsklig rättighet "att ha rödsvart spretfrisyr" och visst är arbetsgivare i sin fulla rätt att "ställa krav på vårdat utseende och vårdad klädsel".
Men hey. Killen är reklamskyltsmontör. Inte utesäljare.

Dock är han en reklamskyltsmontör som skrivit på ett avtal som stipulerar ”vårdat yttre” på jobbet. Ett avtal som dessutom föranleddes av hans piercingar. När det gällde dessa höll smakdomarna på facket med arbetsgivaren. Denna gång skiljer sig fackets känsla för fashion från arbetsgivarens. Ingen bråkar med färgen röd!

Artikeln i artikel Aftonbladet viskar emellertid om att det kanske finns fler anledningar än denna till att killen inte är arbetsgivarens favorit.
Det faktum att han efter en diskussionsrunda om piercingar stylar om skallen som han gjort känns ju liite som en avsiktlig provokation.
Inte minst när han plussar på med följande "Hej, jag är kränkt-line":

– Jag mår psykiskt dåligt och ska gå till en psykolog så snart jag får en tid.

Grattis alla deprimerade, självmordsbenägna och ätstörningsdrabbade personer i Helsingsborgsområdet! Ett nytt och viktigt fall på 26 bast har just förlängt er väntetid i vårdkön.

Inga kommentarer: