tisdag 27 november 2007

Dagens

Dagens text handlar om Monas debattartikel häromdagen.

"För bara några veckor sedan, under socialdemokraternas Framtidsdagar, tvingade hon till sig ett förändringsmandat samt lov från partiet att förhandla med regeringen i skolpolitiken. Att därefter drämma till med söndagens ”samtalston” lär inte ha med opinionssiffrorna att göra – ingen kan ha missat att de går oppositionens väg.
Det är därför svårt att se någon annan förklaring till utbrottet än att Sahlin har det svårt med populariteten internt. Kanske kan detta också förklara ett mysterium som jag gått och lurat på (och även frågat socialdemokraternas presschef om, utan att få svar) nämligen att Sahlin struntade i att hålla sitt i programmet aviserade avslutningstal under Framtidsdagarna.
Det kan förstås ha att göra med att Sahlin bedömde att gräsrötterna inte ­behövde ”eldas”. Men troligare är att stämningen redan var eldig – till hennes nackdel.
Vad gör man i ett ­sådant läge? Jo, man gör förstås en av­ledande manöver och vevar så det står härliga till i ett frontalangrepp på den uschlige, ­stygge, svekfulle statsministern."


Hela texten här.

Inga kommentarer: