söndag 11 november 2007

Mona Sahlin ruskade på huvudet

En fräck maktkupp, skriver Henrik Brors i DN. Jovars, det var det.
Däremot stämmer det inte helt som han skriver att "Den politiska signalen var mycket tydlig för partimedlemmarna och ingen utmanade partiordföranden i debatten efter den salvan." Det fanns faktiskt ett blygsamt försök till utmaning när det kom till just betygsfrågan.
Jag skrev om det på ledarbloggen i går.

"Det mest besvärliga är när en representant från socialdemokraterna i Uppsala i elfte timmen kliver upp och vill ta bort skrivelsen om tidigare betyg i texten. Då kikar Urban Ahlin i presidiet mot Mona Sahlin som ruskar på huvudet. Därefter ajourneras mötet i fem minuter för att de yrkanden som framförts ska snabbehandlas.
Thomas Östros kliver sedan fram och yrkar bifall på alla de yrkanden som gjorts - utom Uppsalaförslaget. Det dras hipp som happ tillbaka"


Idag noterade jag att det som hände var precis vad det såg ut som. Lite hederligt socialdemokratiskt maktutövande inför öppen ridå.
Mona Sahlin drev igenom det hon ville i helgen, men hon kan också ha lagt grund för en del missnöje. Kanske framför allt bland dem som tänkt sig att hon skulle höja taket och vara mindre maktspelare än vad Göran Persson var.

Helgens bästa citat från den skolpolitiska debatten hos sossarna är för övrigt följande:

- Skolan får inte bli för skollik.

Talande för vilken skolsyn Mona har att battla i sina förnyelseförsök. Sagt av Jönköpingsdelegaten Peter Persson.

Inga kommentarer: