lördag 10 november 2007

S konfunderar i tid och rum

Jag är på socialdemokraternas framtidsdagar och ser hur Mona Sahlin försöker lösgöra åtminstone en av sina bakbundna händer. Tidigare idag satte hon hårt mot hårt och begärde fria händer att samtala med regeringen om skolpolitiken. Att partiet inte står upp bakom henne i den här frågan är förstås en underdrift, men sannolikt kommer man ändå inte utsätta henne för offentligt smisk i form av att hon nekas ens det hon nu begärt - ett antaget uttalande om inriktningsbeslut för den s-märkta skolpolitiken.

Det jag just nu funderar på mest är dock följande. Tidigare i förmiddag valdes en grupp som hette "redaktionsutskottet". Då sades också att densamma kallades till möte mellan 12 och 13 för att under en arbetsam timme skapa ett förslag till uttalande som sedermera skulle antas av församlingen och utgöra det mandat som Mona Sahlin ville ha för att få fria händer att bland annat föra samtal med regeringen om betyg, nationella prov och annat.

Sen drog debatten igång och plötsligt var klockan runt ett och det var dags för lunch. I den vevan meddelar presidiet att förslaget till uttalande från det där "redaktionsutskottet" ska delas ut om tio minuter.
Då blir jag konfys.
Innan debatten började valdes denna grupp.
Nu säger de att gruppen har jobbat klart och att uttalandet är klart för utdelning. Det enda jag vet är att Mona Sahlin var ordförande för och Thomas Östros var med i gruppen. Jag går till olika diskar med namn som "Information" eller "Press". Inte där heller vet de vem som är med utöver dessa.

Jag är dock övertygad om att det måste vara fler med i gruppen. Sahlin och Östros har nämligen suttit här inne i lokalen och lyssnat på debatten hela tiden. Så det kan definitivt inte vara de som under en arbetssam timme skrivit förslag med redaktionsutskottet.
Såvida de inte gjorde det under en helt annan timme förstås. Typ valfri timme igår, eller förra veckan...

Ännu roligare blir det när alla är tillbaka från lunch. Då går Thomas Östros fram och hävdar att pappret som ligger utdelat i lokalen arbetats fram under en "intensiv timme".
Han säger också att "Vi har försökt att ta med de inlägg som tagits upp under förmiddagen".

Alltså.
När Maud Olofsson lät någon annan blogga i hennes namn var det åtminstone i förhoppningen om att ingen skulle märka att det inte var hennes fingrar på tangenterna, men det här är ju löjligt! Både Sahlin och Östros har suttit härinne hela tiden. De har definitivt inte varit iväg på någon intensiv arbetstimme. Varför säger de då det? Alla här inne ser ut att ha ögon...

1 kommentar:

Unknown sa...

Ytterst märkligt:-)