torsdag 15 november 2007

Snygg härskarteknik från vänster

Hoppar runt och läser om debatten kring Zaida Cataláns utmärkta debattartikel och hittar det här. Komplett med insinuant rubrik i bloggposten och allt!

Och jag som trodde att Ali Esbati var en sån kille som ogillar härskarteknik och tvingande retoriska knep i genren "är du inte med oss är du emot oss".

/Mysborgerligheten

2 kommentarer:

Anonym sa...

"Oj, nu måste jag visst slå lite mot Ali Esbati.

Sakfrågan... hmmm Venezuela och två långa debattartiklar... verkar jobbigt att sätta sig in i.
Så jag skiter i det. Ali är ju vänster och man, så jag läser in en massa psykologi och skapar ett sidospår om härskarteknik i stället. Brukar funka."

Mvh
Mattias
vit
man
medelklass

och således ÄNNU ondare härskargalning än B-förtryckaren Ali som bara har ett av tre

Sanna Rayman sa...

Mattias. Vissa ämnen blir väldigt snabbt väldigt omskrivna i bloggosfären. Det kan då synas onödigt att skriva samma sak som alla kollegor redan gjort. Därför surfade jag runt och läste i stället. OM sakfrågan.

Döm då om min förvåning när jag stötte på ett litet sidospår där det mest bara implicerades att Zaida Catalan var ute efter att förbättra sitt CV. Hos myshögern.
Det tyckte jag var osakligt och tasktigt och reagerade därför med en kort kommentar.

Jag vet inte varför du informerar mig om din färg och ditt kön - det struntar jag fullständigt i. I min lilla bloggpost ovan väljer jag medvetet att INTE tala om "manlig" härskarteknik eftersom dess könsliga bestämning är mig irrelevant. Härskarteknik är ett retoriskt grepp som kan utövas på många olika sätt.

Dock anser jag det mer fräckt av Esbati att inte orka bemöta Catalan som han uppenbart inte håller med i sakfrågan, än det är fräckt av mig att inte beskriva sakfrågan när jag vill göra ett påpekande om hans debattuppförande i frågan.

Men, visst. Den biten kanske du råkade vara blind för just idag..