fredag 25 januari 2008

Bad break up

För den som är dramatiskt lagd, så skrev jag ett litet skådespel på temat "Mona gör slut med Pär" på ledarbloggen.

"Mona Sahlins fockande av Nuder påminner mest om det sämsta sättet att göra slut på en relation.
Visst, det var kanske inte planerat att Aftonbladet skulle göra avslöjandet i förväg, men när skadan väl är skedd, ja då är det dags att ta tjuren vid hornen.
Det gjorde inte Mona Sahlin. Hon sa inte flaska. Medan Nuder sände vädjande signaler via media om hur fullständigt ny informationen var för honom kom inga svar, vare sig jakande eller nekande från partiledaren.
Först på kvällskvisten hörs det något överhuvudtaget – och då enbart i form av ett meddelande till den socialdemokratiska riksdagsgruppen.
Vore det hela ett göra slut-scenario hade det låtit så här:

Partner 1: Alltså, jag är lite chockad. Det verkar som om du inte vill vara ihop mer. Alla pratar med mig som om vi inte var ett par och du verkar så frånvarande. Vill du göra slut?
Partner 2: .........
Partner 1: Men, kom igen. Det är schystare om du säger som det är, vill du göra slut?
Partner 2: .......
Partner 1: Jag menar, jag vill inte det. Jag tror vi skulle kunna ha det bra ihop, men då måste ju båda vilja. Vill inte du längre?
Partner 2: .......

....Och så lite senare på dagen meddelar Partner 2 alla parets bekanta att relationen är över.
Konflikträdsla är bara förnamnet. Och detta ska föreställa Sveriges största partis handlingskraft personifierad.
Men visst. Man kan komma rätt långt med ett passivt aggressivt beteende också, det ska inte underskattas som maktmetod vare sig i par- eller politiska relationer.


Och fortfarande vill hon inget säga...

Håller dock till hundra procent med om Maria Abrahamssons iakttagelse. Att en ekonomiskpolitisk talesman avgår är verkligen ingen statsangelägenhet och det ger rapporteringen sannerligen sken av.
Kanhända har det med rikets politiska historia att göra. Om det är något journalisterna kan så är det sosseriet. Det är hemtam mark att analysera, beskriva och kommentera skeendena i s-imperiet. Knepigare är det förstås med den där spretiga flerpartiregeringen.

Inga kommentarer: