torsdag 10 januari 2008

Det var hög tid för Hillary att visa lite passion

Idag har jag en huvudledare om New Hampshire och konstaterar bland annat att det var kul att det gick som det gick - då är det ju spännande längre!

"Att Hillary Clinton vann på demokraternas flank kom som lite av en överraskning, sett till att mätningarna förutspått en stor, till och med tvåsiffrig, ledning för Obama. Många är de kommentatorer och politiska journalister som efter resultaten kliar sig i huvudet efter att med inte så liten tvär säkerhet ha tagit ut Obamas seger i förskott. Kanske är detta en av förklaringarna till resultaten. En gunstling petas lätt ner från tronen.
Hillary Clinton kan tacka de äldre och framför allt de kvinnliga väljarna för sin seger. De slöt upp bakom Clinton i ett primärval som därtill uppvisade högt valdeltagande. Kanske var det den upphaussade och i medier ganska överanalyserade frågestunden, då Clintons röst blev tjock och ögonen blanka när hon talade om vad hon ville göra för sitt land, som slutligen gav henne segern.
Nu menar belackare att Clinton gråtit sig till segern, men det är nog mer troligt att hon visat ett för många väljare efterlängtat känsloregister. Hittills har Barack Obama framstått som den mer passionerade av de två.
(---)
Även på den republikanska sidan är fältet fortsatt öppet. I någon mening kan inte ens vinnaren – 71-årige senatorn från Arizona John McCain – som i sitt segertal påminde om Bill Clintons epitet ”the comeback-kid”, kallas vinnare. Visst knep han förstaplatsen, men försprånget gentemot Mitt Romney är ingalunda ointagligt. Romney har dock ännu mindre att glädjas över när han för andra gången i rad blir ”bara tvåa”.
Baptistpastorn Mike Huckabee, bekräftade att segern i Iowa var just den förvånande skräll som den var, när han denna gång landade trea, med rejält färre röster än McCain och Romney.
För Rudy Giuliani är nesan framför allt att han inte lyckades slå Huckabee.
Samtidigt har Giuliani sina bästa val framför sig. I New York och flera andra stater på östkusten har New Yorks forne borgmästare starkt stöd och det finns ingen anledning att räkna ut honom än."

Inga kommentarer: