tisdag 22 januari 2008

Dumt och glatt

Utöver ledaren har jag även två stick idag.
Det ena om det här, som jag reagerade på även i går.

"I samma tidning uttryckte kd:s riksdagsledamot Annelie Enochson förvåning över resultatet och påstod att de troligen berodde på att ”många svenskar inte känner till äktenskapslagstiftningen”. Ja, hon menade rentav att en ”oerhörd okunskap” låg bakom resultatet. Om vad sade hon inte.
Därefter försökte hon slå hål på det kärleksargument som några partikollegor till henne nyligen anfört och förklarade att ”En far får inte gifta sig med sin dotter, hur mycket han än älskar henne.”
Enochson jämställer alltså homosexuell kärlek med incest. Någon motfråga från journalisten fick hon inte och det är synd på gränsen till skandal. Hon kunde gott ha fått förklara det resonemanget lite närmare."


Och det andra om helgens glada bud om att vänsterpartiet ska bli ett vänligare och mer upprymt parti.

"Jovars. Vänsterpartister är ofta lite ilskna av sig, det är många nej och mycket emot - på snart sagt alla politikområden. Då framstår man inte som en ”glad skit” direkt. Men det roliga är hur de väljer att hantera saken – de berättar i DN att det ska bli mer glatt, vänligt och roligt och mindre dundrande och koleriskt.
Alltså, jag vet inte. Men min erfarenhet är att det sällan går att bli rolig eller glad genom att tala om för folk att man är det. Det är liksom ett omdöme man förtjänar, inte ett man ger sig själv."


(Det senare kommenteras för övrigt också förtjänstfullt i SvD idag.)

Inga kommentarer: