onsdag 16 januari 2008

Inkonsekvent språkrör

Bloggade nyss om detta på vår ledarblogg, men ville förmedla saken här också.

I Nordegren i P1 grillades nyss miljöpartiets Maria Wetterstrand ovanligt hårt och sakligt av Thomas Nordegren. Det var väldigt intressant och definitivt värt en lyssning om programmet läggs ut i efterhand.

Wetterstrand har väldiga problem med att vara konsekvent i sina åsikter och samtidigt kritisera regeringen och Fredrik Reinfeldt - som berömde mp rejält i dagens partiledardebatt. Det är i och för sig inte så konstigt. Hon ska gilla bra och fungerande klimat och miljövänlig politik, men samtidigt inte regeringens. En svår uppgift, som utmynnar i osakligheter och allmän förvirring.
Inledningsvis pratas det om barn som slagträ i samhällsdebatten. (äktenskapslagstiftningen är ju ett aktuellt exempel)
Nordegren pressar Wetterstrand på det faktum att miljöpartister gärna använder barnen (framtiden!) som argument för sina förslag. Till slut tillstår Wetterstrand att...

- Man kan aldrig säga att något enskilt väder är just klimatförändringarna.

Detta sägs sekunderna efter att Wetterstrand har talat om årets - snyft! - snötomma pulkabackar...

Därefter ger sig Wetterstrand på Reinfeldt och hävdar att:

- Om Fredrik Reinfeldt hade förstått vidden av problemet hade han inte byggt nya motorvägar i Stockholm.

Detta sägs sekunderna efter att hon irriterat sig på att Reinfeldt i vissa avseenden driver mp-politik - till exempel genom att gilla trängselskatten och påverka fordonsparken genom att införa miljöbilssubventioner. Vad miljöbilarna ska köra på om inte vägar kan man undra.

Inga kommentarer: