torsdag 24 januari 2008

Let's f**in rejoice!

Idag skriver jag om att integriteten nu får sitt grundlagsfästa skydd i och med Integritetsskyddskommitténs betänkande. Noterar en viss förvirring i frågan om huruvida alla snälla och hårt maktgranskande paparazzis nu snöps. Det jämförs med Schenströmaffären, men den är ju inte relevant i sammanhanget. Hon befann sig inte hemma eller halvt avklädd i ett provrum. Ergo kan vi få fler Schenströmaffärer om bara någon politiker har godheten att bli full och hångla upp en journalist.
Som jag har förstått det blir förbudet förvisso generellt, men det inryms ändå ett slags undantag för journalistiska fotografer, så till vida att de kan tillåtas smygfotografera om det är "journalistiskt motiverat". Det duger bra för mig. Vad är det för viktiga scoop vi tror oss missa om det finns en grundlagsfäst oblid syn på att fota folk i duschen och sovrummet? "Här petar Reinfeldt sig i näsan framför tv:n"?
Äh. Det här är i allt väsentligt bra. Vi får in integriteten i grundlagen och integritetsaspekten måste hädanefter tas med i beaktande i all lagstiftning och myndighetsutövning. Let's f**in rejoice!

Ledaren hittas här.

Inga kommentarer: