fredag 4 januari 2008

Rimstuga i primärvalstider

"Kanske kan man tolka Clintons och Obamas spektakulära positioner som ett uttryck för vår tids avpolitisering; det spelar inte så stor roll vem som presiderar – kjoltyg eller neger – det är ändå marknaden som regerar."

Ung Vänster resonerar om primärvalen och konstaterar i stort att det inte spelar någon roll vem som blir president i USA.
Åjo. Nog gör det det, även för er.
Jag menar, i Bush har ni haft en enkel match. Han rimmar på Usch!

Huckabee eller Obama är minsann inte lika enkelt att göra ramsor av.
Och även om det inte ser så ut nu så kan jag bjuda på ett tips utifall att "kjoltyget" Hillary tar hem det.

Killary.
Varsågod!

--------

Uppdatering
Lite snabb i läsningen var jag uppenbart. Citatet ovan hämtades förvisso från ett inlägg på Ung Vänsters blogg, men var i sin tur ett citat ur en artikel av allas vår Åsa Linderborg. Så då kan tipset gå till henne också. Om hon äger samma faiblesse för ramsor som Ung vänster, vill säga.

2 kommentarer:

Patrik Renfors sa...

Nu var det för visso Åsa Linderborg som är krönikör på aftonbladet som resonerade så, men det stämmer tyvärr Hillary clinton har varit en av demokraternas största krigshetsare likt republikanernas nuvarande president Bush. Så visst är de mesta av dessa kandidater usch ur ett fredligt perspektiv och även ur ett socioekonimskt perspektiv.

Sanna Rayman sa...

Ah, helt riktigt. Har korrigerat mig, tack för påpekandet.
Nonetheless, att säga att presidentsvalet inte spelar någon roll för att det finns andra, starka intressen än partierna i ett samhälle blir ändå larvigt.
Det är ju lite som att säga att svenska val är ointressanta för att facken pumpar in slantar och valarbetare till socialdemokraterna.