torsdag 24 januari 2008

Say what now? Du är en delfin?

Det kom en insändare till vår lilla tidning. Den lyder som nedan, men saknade namngiven avsändare med adress, vilket utesluter publicering. Inte heller verkar den vara särdeles lokal, vilket är ett annat kriterium.
Ändock, jag googlade och är, minst sagt, förbryllad.

"I detta samhälle finns det många som känner sig annorlunda. Förr stämplades annorlunda personer som sjuka, missanpassade, och diskriminerades, utstöttes och illabehandlades av sin omgivning. Fram till 1979 sågs homosexualitet som en sjukdom, för att ta ett exempel. Vi känner oss också annorlunda, men vi kämpar för att acceptansen om oss som delfiner i människroppar skall öka. Vi har därför bildat SVEDiMF, Svenska delfin-i-människokropp-förbundet, en intresseorganisation för oss, som känner att vi är delfiner felaktigt födda i människokroppar. Genom kirurgi och ändrade lagar vill vi fås att fungera som andra delfiner. Fenomenet att människor känner att de egentligen är djur, har funnits länge, men vi tror oss vara först med en intresseorganisation i detta land. Vi hoppas på stöd från vår omgivning. Vi är trötta på att bli ignorerade! Våga vara annorlunda!"

Om du också är, eh, delphoamorös kanske du vill besöka förbundets hemsida. Frågan man har är ju, såklart, whodunit? Är detta ett tattigt antihomolobbyförsök?

---

UPPDATERING
Ah. Tyckte väl det kändes bekant.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Skulle tro att idén är snodd från southpark. I en episod av den serien genomgår barnens lärare ett könsbyte, varpå samme doktor gör om Kyle till afroamerikan (detta för att Kyle vill vara bra på basket.)

När Kyles far får reda på detta blir han upprörd och söker upp doktorn i fråga för att ställa honom mot väggen. Medan han är där lyckas doktorn väcka minnen till liv hos Kyles far om hur han ville vara en delfin när han var yngre.

Han lämnar plastikkirurgens mottagning utrustad med en delfinfena (gjord delvis av lärarens bortopererade pung) och ett blåshål.

Extra kul blir det när han kräver av arbetarna på den lokala stadion att de ska installera speciella toaletter för delfiner.

"I'm a dolfin, I need a large tank of fresh saltwater to perform my needs!"

Det är nog mer en attack mot transsexuella än homosexuella.

En oförskämd, vulgärt uttryckt fråga om huruvida en person någonsin kan bli autentisk genom plastikkirurgiska könsbyten, eller om det hela måste sluta i skådespel och självbedrägeri.

Sanna Rayman sa...

Hej Kung Knut. Jo, jag kom på det också. Länken i uppdateringen leder till South Park-avsnittet.