fredag 1 februari 2008

Hyllvärmarnas historiska betydelse är låg

Det bloggas dåligt den här veckan, jag vet. Det beror bland annat på att jag håller på med en såndär lång drapa till text som man knappt orkar läsa
Anyhu, idag skriver jag om jämställdhetsplaner och de förändringar som Nyamko Sabunis nya diskrimineringslag innebär. Förändringarna upprör mig föga. På något sätt kan det väl sägas vara signifikativt att exempelvis Uppsala Universitet, med rykte om sig att vara excellent när det gäller genusmedvetenhet, inte heller fixar att upprätta godkända jämställdhetsplaner.

"Vid en sökning på ordet jämställdhetsplan är de första träffarna från två företag som skräddarsyr och säljer jämställdhetsplaner. För många företag är det helt enkelt svårt att hinna med alla hyllvärmare som ska produceras. Det måste ju trots allt jobbas lite ibland också och framtagande av planer är inte gjort i en handvändning.
Förvisso finns det hjälp att få. På JämO:s hemsida kan man ladda ner, eller för 200 kronor köpa, en hundra sidor lång bok som ger "råd, tips och exempel på hur man stegvis gör en plan, allt från att sätta samman arbetsgruppen till utvärderingen av planen”. Därtill kan man ladda ner en fjortonsidig checklista att stämma av mot när planen väl är i hamn och redo för insättning i pärmen.
Nå, vi ska inte överdriva. En jämställdhetsplan kan visst vara ett hjälpsamt verktyg, särskilt för större företag där översikt över verksamheten är svårare. Men vi ska inte dra slutsatsen att något som är bra för vissa, nödvändigtvis är bra för alla.
(---)
Som krångelminskade åtgärd, inte minst för små och medelstora företag, är förändringen välkommen. Men från en del håll har reaktionerna varit starka. I Ekot menar JämO att ”jämställdhetsarbetet försvagas” och riksdagsledamoten Josefin Brink (v) tar i än mer och kallar förändringen ”ett historiskt steg bakåt”.
Nåja. De verkligt historiska framstegen för svensk jämställdhet uppenbarade sig inte tack vare checklistor, handböcker och politiska påbud. Sannolikheten att framtida framsteg ska göra det är låg.
Däremot har JämO en poäng i sin kritik av att företagen framöver även slipper göra ­lönekartläggningar. Det är något som faktiskt försvårar kampen för lika löner. Vet man inte hur det ser ut är det svårt att få en vettig diskussion."

Inga kommentarer: