onsdag 20 februari 2008

Tala med DN Kultur på DN Kulturs språk

Jag har inte kastat mig in i den, men följt vindlingarna såklart. Idag går Norberg/Schottenius-debatten vidare. Noterar i dagens lilla DN-text (som inte finns på nätet) att Schottenius, liksom igår, vidhåller att det skulle vara något rättshaveristiskt maniskt över att vilja påpeka felaktigheten i islamofobbeskyllningar.
Det är faktiskt pinsamt. Har hon kollat upp, i den bok som det refererats till, vem som har rätt? Det verkar inte så. Hennes argumentation är åtminstone inte någon argumentation utan konsekvent bara mer av samma vara, dvs smutskastning och försökt att tillskriva en person ocharmiga drag och egenskaper.

Schottenius skriver att "Norberg tycker mycket om att tala i termer av sanning och "lögn" och att folk "ljuger". I hans värld resonerar man inte, man diskuterar inte, man slår fast sanningen eller ljuger..."

Så...postmodernt.
Maria. Låt mig förklara detta på ett språk som du förstår. Det som blir alltmer uppenbart för alla utom dig är att:

Det finns en underliggande struktur av att systematiskt attackera, förfördela och förtrycka Johan Norbergar på DN Kultur.

Förstår du nu?

4 kommentarer:

Jonathan Leman sa...

Bra inlägg, men det är viktigt att komma ihåg att alla som faller utanför DN Kulturs snäva ramar behandlas mer eller mindre på det här sättet.

Sanna Rayman sa...

I know... Därav ordet "Norbergar"... I DN Kulturs ögon är alla utanför den redaktionella normen en Norberg...
; )

Jonathan Leman sa...

ahh, missade det första gången jag läste

Per Mosseby sa...

Briljant ;)