fredag 14 mars 2008

Anviserier

Dagens ledare är en något konfunderad text om gårdagens rapport från IFAU om att en tredjedel struntar i att söka anvisade jobb.
Liksom Hanne Kjöller tar jag det rätt lugnt med slutsatserna och efterlyser fler studier. Ganska många frågetecken uppstår när man läser rapporten - och än fler dök upp när jag ringde AF.

"En tidigare undersökning har visat att de vanligaste anledningarna [att inte söka] är att man tycker sig vara under- eller överkvalificerad, att man inte vill pendla eller att man hellre behåller sitt deltidsjobb. De två sista är inte okej, men att de två förra kan uppkomma titt som tätt är ingen nyhet. Arbetsförmedlingen har fått ganska mycket kritik för hur matchningarna görs. Emellanåt kan man läsa om snilledrag som att helt körkortslösa personer anvisats jobb som kräver lastbilskörkort etcetera. Säkert ingår dessa fall i den där tredjedelen av folk som struntar blankt i AF:s tips.

Samtidigt. Hur går anvisandet till? Finns det någon övergripande bild? Övervikt av branscher? Fler anvisningar längre in i en arbetslöshetsperiod? Här vet vi inte mycket, får jag veta när jag ringer upp AF. Det visar sig också att de där första, lite skakiga anvisningarna ofta är förmedlarens sätt att kartlägga den sökande. Jag blir konfys. Ska inte all meritinformation in på studs? Måste en anvisning ske för att en förmedlare ska kunna klura ut mer om en sökandes kvalifikationer? Det låter omständligt.
Riktlinjerna för anvisningar fokuserar mer på arbetsgivarna än de arbetssökande. Anvisandet används i första hand till platser som är svåra att tillsätta och normalt gör AF upp på förhand med en arbetsgivare om anvisningar. Det fyrkantigt, detta fokus på arbetsgivarna, men vill AF behålla deras förtroendet kan man inte anvisa "hej vilt". Så är arbetsgivarna också ganska nöjda med AF. Bara 1 av 6 ansökningar som kommer via anvisning upplevs enligt rapporten som okvalificerade.

Den mest intressanta siffran i sammanhanget gäller dem som sökt ett anvisat jobb. Av dessa blir 13-14 procent erbjudna tjänsten, men hela 40 procent tackar nej. Visst, en del kan ha fått andra jobb, men nog låter siffran hög?
Frågorna hopar sig. Det viktigaste vi kan dra ur den här rapporten är att det finns betydligt mer att undersöka. Vare sig AF eller den där tredjedelen verkar fungera optimalt."

Inga kommentarer: