onsdag 30 april 2008

Best in show?

Vad firar du i dag?

1) Vårens ankomst
2) Kungens födesedag
3) Ledarhundens dag

Själv har jag inte bestämt mig än. Men jag lutar åt the top dog himself - Knugen.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Apropå vad jag skrev här:

http://sannarayman.blogspot.com/2008/04/sm-elaka-mn-med-sm-batonger.html

om sossarnas kris och värdefrågorna. Jyllansposten skrev om det idag och säger mer eller mindre samma sak. Jag har översatt artikeln:

http://falkblick.nu/?p=187

"Ett genomgående drag är, att socialdemokraterna har övergivit den värdepolitiska dagorningen, som har uppfyllt väljarna i Europa.

“Ett genomgående drag är, att socialdemokraterna har övergivit den värdepolitiska dagorningen, som har uppfyllt väljarna i Europa.

Invandringen har fått en betydelsefull plats på dagordningen, och det har alltid varit ett ämne, som Labour haft svårt att hantera,” säger dr. Erik Shaw, Political Studies Association, Stirling i Skotland."

Patrik Renfors sa...

Jag tycker om våren, jag tycker inte om kungen. Men det med knugen kanske inte kom som en chock, då jag vill ha demokrati fullt ut.

Sanna Rayman sa...

Daniel. Jag kom på en sak nu. Värdefrågor intresserar mig ofta, men jag är i princip aldrig intresserad av dem generellt. De blir intressanta när de dyker upp och kräver ett ställningstagande i ett givet tillfälle. Jag skulle tippa att de flesta fungerar på samma sätt.

Du och många med dig upplever invandringen i sig som en värdefråga, men för andra är det mycket torrare än så.
Socialdemokraterna har latat sig i politiken och antingen undvikit invandringspolitiken eller använt den som slagträ i blockpolitiska strategier, men det betyder inte nödvändigtvis att de "övergivit" den värdepolitiska dagordningen. De har kanske helt enkelt inte haft någon eftersom de inte särskilt ofta greppar några politiska frågor på det sättet.

När du talar om värdefrågor i samma andetag som invandring så laddar du ju närmast automatiskt frågan med negativa värden. Det innebär att du på vägen måste göra en hel flock med generaliseringar och därmed frångå individperspektivet. (och dessutom göra mer eller mindre intellektuellt våld på principer om asylrätt etc)

Det är ett tillvägagångssätt som jag inte uppfattar som särskilt bra eller realistiskt. Därför underordnar jag värdeperspektiven i invandringsfrågan och intresserar mig mer praktiken.
Betvivlar att det här blev särskilt tydligt förklarat, men vafan.

Sanna Rayman sa...

Patrik.... innerst inne vet du nog att jag är ett stort fan av demokrati. Och kungen lär nog försvinna tids nog. Tills dess stör jag mig inte nämnvärt på honom och hans familj. De är ju något av det mer exotiska Sverige har att erbjuda.

Anonym sa...

Om du menar att invandringsfrågan inte är en värdefråga tror jag att du använder "värdefråga" på ett icke-standard-sätt. Se artikeln t ex där dom använder den på ett sånt sätt.

I detta är jag iaf ense med mina motståndare - att invandringen är en värdefråga. Det är ju det dom talar om hela tiden - om "värderingar", "empati", etc, etc.

Värdefrågor är bara icke-ekonomiska frågor. Flumskola eller inte flumskola, hårda eller mjuka straff, stor invandring eller liten, etc. Det är värdefrågor - det är så ordet faktiskt används.