lördag 28 juni 2008

Jävla mobboffer!

Ibland undrar jag om de hittar på såna här nyheter för att folk ska få något att prata om. Att JO ringer upp Kvällsposten/Expressen och spånar lite och till slut landar i något i stil med att inbjudningslistan för 8-åringars barnkalas bör granskas.

Förmodligen inte. Förmodligen är det på allvar, från början till slut. Även mobbare ska få tårta, tycker JO. Kanske borde mobbarna faktiskt få allra mest tårta. För de mobbar ju av en anledning, det vet vi ju utan att ens behöva undersöka saken. De mobbar för att de har en stygg mamma. Eller en stygg pappa. Eller en stygg katt.

Den mobbade däremot har säkert snälla föräldrar och supersöta husdjur. Det är därför han eller hon mobbas. För att han eller hon har det så bra. Mobbaren är ju bara avundsjuk på allt den mobbade har. För den mobbade har ju så mycket fint som alla borde få ha. Faktum är att alla mobboffer är as som inte delar med sig av sina snälla föräldrar och sina söta djur. De förtjänar ingen tårta. Inget kalas heller. Vad de förtjänar är att ett helt posse av mobbare kommer hem till dem och kräver tårta annars blir det stryk.

Apropå stryk fick jag ett pressmeddelande från socialdemokraterna häromveckan. De har gjort en handlingsplan mot ungdomsvåld. I utskicket är det Björn Fries som står för ordet och han säger mycket så mycket klokt att ni inte kan ana. Till exempel så här:

- Både den som misshandlar och den som utsätts för misshandel är offer för våldet.

Precis. Alla är offer. JO måste utöka antalet tjänster omedelbums, det finns ju massor att utreda!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Kan man läsa det där pressmeddelandet i sin helhet någonstans?
Nä, nu går jag ut och slår någon på käften så att det får vara lite synd om mig. Trevlig helg!

Anonym sa...

Nu råkar det ju vara så att hela den där incidenten på skolan handlade om att skolan har en regel som säger att om det ska delas ut inbjudningar i skolan ska det ske på ett sätt som inte exkluderar vissa individer. Antagligen som en del av skolans arbete mot mobbning. I det här fallet var en av de oinbjudna en mobbare men det kunde lika gärna vara tvärtom. Men regler gäller som bekant alla.

Anonym sa...

Varför länka till expressen när det som alltid är de lokala tidningarna som är fört med viktiga och intressanta nyheter...

Anonym sa...

Sossesamhället mobbarna premieras. På skolorna flyttas inte mobbarna utan offren. Vilken fin tradition. Noll tolerans mot mobbning skulle införas och eftersträvas hårdare. Med alla medel ska mobbning bort.
Roberth Ström