tisdag 5 augusti 2008

Middle class hero is something to be

Skriver i dag om Mona Sahlin, bland annat med anledning av en intervju som jag trillade över häromdagen, tack vare Merit.

Något som inte fick plats i texten, men som också är värt att påminna om är att en del av de gamla lagrar som socialdemokratin vill vila på inte ens är något som de ensamma kan ta äran för. MBL infördes till exempel i ett rätt blockbrett samförstånd.

"Med samma historiskt flyhänta debatteknik berättar Sahlin att ”på 1980-talet kom Arbetsmiljöverket och arbetsmiljölagen till” varpå hon raskt konstaterar att det har ”försämrats drastiskt med borgarna”. Hur får vi inte veta, vilket vore intressant med tanke på att det mesta i arbetsmiljöväg sköts av fack och arbetsgivare – via skyddsombuden. Vad borgarna har med den saken att göra kan man undra.
Vidare förklarar Sahlin att regeringens rehabiliteringskedja inte innehåller rehabilitering. För det första: Sahlin hävdar detta innan kedjan har införts. För det andra: regeringen satsar 3,4 miljarder kronor – att jämföra med den årliga miljard för rehabinsatser som förra regeringen skickade in i Försäkringskassan, men som successivt kom att handla allt mindre om rehabilitering och allt mer om utredningar. Under s sista regeringsår användes cirka 90 miljoner kronor av den där miljarden till faktisk rehabilitering.

Så vad mer, förutom fluffiga påståenden och en önskan om att vi ska hylla s för vad de gjorde på 1970- och 80-talet? Tja, på frågan om vilken klass Sahlin tillhör svarar hon – med en lön på 126 000 kronor i månaden – ”välbetald medelklass”. S-ledaren lugnar oss dock genom att betona att hon aldrig har läst på universitet."


För övrigt ger bloggen Stockolmsnatt sin take på FRA-motstånd och Facebookfenomen i tre snabba serierutor här.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Välbetald medelklass? Politisk överklass snarare. Att hon inte gått på universitet är väl inte direkt förvånande, vad för utbildning skulle hon klara? Hon skulle aldrig kunna få jobb i något som kräver kompetens med den hjärnan hon verkar ha. Varför skulle hon ens försöka när hon tjänar multum som riksnolla?

Ventilerar lite... :P

Anonym sa...

Om Mona och hennes tomtar tar makten 2010 då är det gonatt Sverige!
Roberth Ström