tisdag 26 augusti 2008

Som sagt

Ja, jag kan ju säga det här också.
Frågor inför fredagens FRA-hearing mottages på mail eller i kommentarer nedan. Jag lovar inte att jag hinner klämma in just din fråga, men tar gärna emot uppslag och idéer till varje givet område i debatten.
Ämnesområdena för varje del i hearingen lyder som följer:

1) utrikes- och säkerhetspolitik
2) integritet och juridik 

3) teknik

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det skulle vara jätteintressant att veta hur högt pris politiskt som framför allt folkpartiet och centern är beredda att betala för att behålla FRA-lagen intakt.

Redan under den här tiden sedan omröstningen så har kritiken varit massiv, och i princip ingen förutom Tolgfors och Åkesson har försvarat lagen. Varenda ledarsida på alla de stora tidningarna sågar lagen. Mängder av experter inom juridik, teknik och försvarsunderrättelse är negativa. För att inte tala om de tongivande bloggarna...

Nu sker kritiken och nära nog smutskastning även från centerpartister och folkpartister på lokal nivå mot sin regering.

Om regeringen framhärdar och lyckas behålla lagen intakt (med undantag för de smärre kosmetiska förändringar som redan är aviserade) så kommer kritikerna inom partiet att tystna, då det inte längre är möjligt att påverka. Men frågan är hur mycket det skadar partiernas lokala trupper inför nästa val? Vad är ett rimligt politiskt pris att betala? Förlora 10% av medlemmarna, eller går gränsen vid 20%? Var anses smärtgränsen vara?

Om inget drastiskt sker i höst, så kommer det dröja många mandatperioder tills (c) och (fp) kan med någon trovärdighet uttala sig i integritetsfrågor. När man har valt att profilera sig som liberala partier så kommer ett anti-liberalt förslag alltid att rendera i en svekdebatt och ett reducerat förtroende.

Hur mycket får FRA kosta? - det är mitt förslag till fråga.

Unknown sa...

Jag är heterosexuell!