söndag 24 augusti 2008

Souvenirer och soundtrack

Jag försöker tänka ut saker som är bra med att komma hem från en solig, lat och välsmakande semester.
Det är svårt.
För det är ju så ohemult trevligt det där med semester. När timmarna förpassas och fördrivs på ett helt igenom behovsstyrt sätt. Från hunger till tapas, från törst till vatten, vin och öl, från koffeinbehov till en god con leche och från bekräftelsebehov till lite karaoke eller dans. Ah, att vara solbränd och i värme, att bada hela tiden, att dricka ur nätta spanska glas som låter ölen ta slut innan den är för ljummen eller avslagen, att anamma siestans dygnsrytm och vara ute till sju-åtta på morgonen och säga godnatt till geckoödlan på husväggen när man kommer hem.

Men, efter att ha lagt pannan i djupa veck kom jag på åtminstone några fördelar:

- Här hemma kan man sova hela natten utan att vakna svettig enda gång.
- Här hemma luktar vattnet i kranen inte pool.
- Här hemma måste man inte vara insmord med solskydd hela tiden.
- Här hemma slipper man se rödbrända britter överallt.
- Här hemma behöver man inte besvara frågan Do you like the Espain? sjuttielva gånger på en utekväll.

Nå. Jag har tänkt igenom veckans ljudbild och kan konstatera att den är rätt typisk för spansk semesterort. Salsa, reggeaton och mer eller mindre störig semesterhouse. Förutom detta utbud så var det följande låtar som blev minnesvärda spår i veckans soundtrack...

Staden vi bebodde hette San Pedro. Då måste man förstås nynna på den här nyblivna femtioåringens dänga titt som tätt.Patsy fick självklart vara med.Han som vill att Kulla-Gulla ska skaka sin booty var med under en glad bilfärd.Fröken som bör sluta knarka var med.Ett tralligt framfört krav på livet och kärleken var med.Ja, till och med Dia Psalma överraskade genom att titta förbi.
Jahaja. Då var det snart dags för höst. Det blir säkert trevligt det med.
Bloggen får dock gå på lågvarv ytterligare någon vecka.

2 kommentarer:

Marcus sa...

San Pedro är inte så dumt, själv huserade jag några gånger i en lägenhet mellan just San Pedro och Estepona. Coolaste är att åka och kolla på alla smugglares lyxyatcher i Puerto Banus.

Sanna Rayman sa...

Just lyxyachter kollade jag in väldigt lite dessvärre. Får bli nästa gång. Men trevligt var det hur som helst. Frånsett överpopulationen av britter möjligen.. ;)