tisdag 9 september 2008

Helt fräckt

Helt fräckt försöker jag idag lägga beslag på Magnus Betnér åt högern.
Döm själva hur det går - eller gå på föreställningen.

"Medan Schyffert pratade – förvisso underhållande – i nostalgiska ordalag om en svunnen tid med två tv-kanaler och uppmanade Mona Sahlin att rädda oss från valfrihetens beslutsångest, så hinner Betnér med FRA-lagen, religioner, folkmord, amerikanska presidenter och hur en iPod skulle se ut om socialismen fick bestämma. (Stor som en resväska och med en låt på repertoaren.)

Och det är inga oinitierade föredrag han håller. Tvärtom märks stundtals en fördröjningseffekt mellan skratten när publiken febrilt genomsöker sin allmänbildnings vinklar och vrår.

Publikfriande är inte ordet. Betnér ställer krav på sin publik och kräver dessutom att få vara politisk, utan att för den sakens skull bli tatuerad med röda nejlikor och blåklintar. Kanske är det just denna integritet som föder dragkampen om honom.

Men för sakens skull måste jag ju ändå göra ett ryck i den högra änden av repet. Då kan man till exempel påpeka att Sveriges mest politiskt initierade komiker faktiskt är med i tankesmedjan Cato Institutes kampanj för frihandel. Det har jag sett på Facebook."

5 kommentarer:

Markus "LAKE" Berglund sa...

Oavsett om det lyckas eller inte så var det i alla fall ett bra besök!

Kommer du och tittar på honom den 16 september på Sergels torg?

Patrik Renfors sa...

Hur som helst är han väldigt bra. Jag stämmer in på mycket av vad han säger oavsett om han är höger eller vänster. Han säger att han bara är normal. Då kan man kanske säga att det är normalt att vara feminsit och socialist som jag är. //Kul att bli omnämnd fast inte i Ledaren.

Patrik Renfors sa...

Förresten? Den unge fullmäktigeledamoten, tackar tackar! Vi är nog ganska jämnåriga du och jag, men man är väl ung för att vara gruppis i vänstern i en liten sketen kommun i sörmland.

Sanna Rayman sa...

@ Marcus
Jag räknar med att vara på demonstrationen, japp! Hur länge är en annan femma. Bör väl skrivas nåt också.


Ånä Patrik, din fuling där. Nu gjorde du paketlösning av socialist och feminist igen.
Normalt att vara för jämställdhet - jajamensan!
Normalt att vara socialist - njae...

Men Betnér är bra, där är vi överens och vi får väl helt enkelt vara nöjda med den enigheten. ;)

Sanna Rayman sa...

@ Patrik
Allt är som bekant relativt. I Oxelösund är ju den politiska medelåldern rätt hög. Högst på högerkanten dock, får man väl medge..