fredag 7 november 2008

Vissa säger tja, eller tjena...

Såg SVT:s Debatt från i går och började skriva en grej här, men flyttade sedan över till ledarbloggen.

I övrigt kan man väl konstatera att det onekligen var rätt roligt när Sd:s Björn Söder förnumstigt tog avstånd från Carl Hamiltons uttalanden om jordhålor. Stackars Hamilton. Han lyckades aldrig riktigt få fram vad han menade med den där jordhålan. Själv tycker jag nog att det var rätt tydligt att han inte menade "åk hem till din jordhåla", utan att han uppmanade handskakningsvägrerskan att överväga eremitleverne.
Därmed inte sagt att det var trevligt av honom att säga så, men det är knappast ett "go home" vi snackar om.

Oh well. Egentligen ville jag lägga upp Kaahs trivsamma låt "Hälsa", men se den fanns inte på varken YouTube eller annorstädes. Så vi får la dansa i stället. Om det nu är okej med all världens religioner...

3 kommentarer:

sakine sa...

Den riktiga token i dramat är ju programansvarige som ställer sig upp, pekar och menar att Awads uttalanden ifrågasätts för att hon är svart (??).

Plus att Awad och de andra två tjejerna inte ens verkar ha fått delta i Debatt. Jag skulle se mig runt efter en ny chef och sedan öppet och ärligt reda ut frågetecknen.

Forestman sa...

Ah. Så en halvrasistisk stofil till greve är ABSOLUT inte rasse när han kommer med ett sånt uttalande, men en svensk fackförening som kämpar för kollektivavtal kallar din sida för rasister varje dag i bloggosfären trots att inga oberoende källor kan belägga något "go home" från Byggnads?

Moget, Rayman, moget. Och framförallt intelligent.

Anonym sa...

Jag läste det du skrev i ledarbloggen och håller till stor del med. Tolerans is the shit. Men att du tolkar sedvänjan som en följd av ojämställdhet och sexualmoraliserande är problematiskt - för det finns ju en skillnad mellan att vara liberal och att fundamentalistiskt/imperialistiskt hävda att det är korrekt att vara liberal.

Med detta vill jag påstå att man nog måste acceptera att folk betraktar religion/själ som en kroppsdel med samma visshet som vi vet att vi har ett hjärta.