onsdag 29 april 2009

Är en kobåjsare fler än tusentals pirater?

Får man tillfälle att använda de enorma mängder mingelbilder från allsköns galapremiärer på bio som finns i bildarkiven måste man naturligtvis göra det. Således pryds dagens text av en bild där författarinnan Unni Drougge står på röda mattan "med sällskap". Det står nämligen sällan mer än så i de tillhörande bildtexterna. Tänk att i denna enorma bildgenre är oftast bara halva persongalleriet namngivet. Övriga är rätt och slätt reducerade till "sällskap". Sicket öde, va?!
Hur som helst. Det skrivs om alltså om Drougge, pirater och cowboys och låter ungefär så här:

"...när författarinnan lade ut sin bok Boven i mitt drama kallas kärlek som ljudbok på Pirate Bay som ett slags protestaktion mottogs detta med förtjusning i Piratsverige. Donationerna strömmade in som tecken på uppskattning. Måhända gällde inte uppskattningen primärt författarskapet, men hey, Drougge fick ju betalt i alla fall!

Detta kan hon göra nu, i ett läge när få andra författare och artister gör samma sak. Men när/om alla gör det kommer förstås inte donationerna att strömma in på samma sätt. Över huvud taget kan man fråga sig om donationer och välgörenhet verkligen är den bästa födkroken för kreativa yrken. Men, i väntan på den gåtans lösning rasar fildelningskriget vidare på samma, föga konstruktiva, sätt.

Således reagerar skivbolagsadvokaten Peter Danowsky mer cowboy-likt än konstruktivt när han nås av nyheten att Tele2 gör som Bahnhof och slutar lagra kundernas användaruppgifter åt hans klienter. ”Vi får väl se när den dagen kommer, om de vågar trotsa domstolen” sade han i måndags, och förklarade även att ”Om Tele 2 intar den här attityden (...) blir det en skärpning av lagen i framtiden”.

Såpass? Törs man påminna Danowsky om att han inte är lagstiftare? Att han vill ha skärpta lagar är faktiskt inte detsamma som att så ska ske."


För övrigt är det dags för Korseld igen. I morgon gästar Maria Wetterstrand. Nåt särskilt ni vill hälsa henne?

2 kommentarer:

Me sa...

Utan dalar inga berg.
Var vore livet på en ändlös väg? Inga ner inga upp?
Inte ens ett litet gupp...

/me

Jenny sa...

Eftersom vi är inne på ämnet. Hur ser hon på att ungdomspartiet "stöttar" TPB? Hur ser hon på integritetsföreningen som ska ge ekonomisk hjälp till IPRED-misstänkta?