torsdag 24 september 2009

Premiärnerver

Premiärnerver hade jag, vet inte hur mycket det syns. Men det blev kanske inte det myspysigaste avsnittet vi gjort i alla fall.
Mona Sahlin var höstens första gäst i Korseld.

51 kommentarer:

Mattias sa...

Hej!

Jag tyckte du skötte dig utmärkt som vanligt. Jag blev irriterad över att Sahlin pratade extremt långsamt för att dra ut på tiden och därmed dölja det faktum att hon inte har några svar.

Ni borde pressat henne om Ohlys eventuella roll i en regering.

Mvh

Mattias

Anonym sa...

Hahah du är så jävla pinsam.

Anonym sa...

Hej
Tycker Mona Sahlin sopade mattan med dig - hon är rätt tuff när det gäller va?
Likaså gillar vi (ett par som tittade) inte att du sitter och himlar med ögonen och gör grimaser mot ert intervjuobjekt - det är inte bara oförskämt utan gör också att du ger ett ...ignorant intryck.
Ingen bra idé att SÅ OFTA försöka avbryta er gäst, vi tittare vill gärna höra svaren (nån enstaka gång kanske funkar, men...).
Övning ger kanske färdighet?

Hälsningar, Icke-Sossen Lena

Mattias Lönnqvist sa...

Helt ärligt så tyckte jag att det var ett ganska svagt avsnitt av korseld, men det berodde mest på gästen. Det kom ju aldrig några svar från Mona.

Däremot uppskattade jag ditt flitiga användande av termen besparingsskatt som väl sammanfattar vad förmögenhetsskatten egentligen är.

Det framgick dessutom att Mona Sahlin inte är van vid journalister som faktiskt vågar ställa hårda frågor; hon var märkbart irriterad under en stor del av intervjun.

Simon Hedlin Larsson sa...

Tycker det är bra att Sanna Rayman avbryter Mona Sahlin med jämna mellanrum - finns ju ingen anledning till att låta oss tittare få höra henne gång på gång repetera hur viktigt det är att "välfärden är till för alla", eller att "kunskapen är större ju fler som delar den" och att "personsiffrorna är viktiga för hur folk röstar".

Men jag förstår att Sahlin blir irriterad; har man ingen politik och får skarpa frågor så kan det inte vara lätt att samtidigt också bli filmad.

Anonym sa...

Får vem som hels kalla sig journalist???
Det sämsta jag sett på länge!!!

Anonym sa...

Ja herrgud!
Du uppträder hårt & oprofitionellt!
T o m din "korselds kompis" läxar upp dig emellan åt..

Emelie sa...

Det kan vara en fördel att veta vad man pratar om när man skall intervjua en politiker.

Tur för dig att Mona var så proffsig. Jag hade hällt mitt vattenglas över dig och gett dig en lång ful ramsa om du hade varit så oförskämd mot mig.

Vem låg du med för att få det där jobbet egentligen?

Go Mona!

Anna sa...

Bra jobbat, Sanna. Det som lyser igenom - både hos dig och Mona - är irritationen. Det framgår att ni inte gillar varandra, eller åtminstone varandras idéer.

Mona var bitvis väldigt aggressiv, och jag tror ju att det beror på att du tryckte på rätt knappar. Ämnen hon inte vill/kan prata om.

Keep going, girl.

Bacon-Emil sa...

Det var länge sedan någon journalist bad om så konkreta svar från Mona som du gjorde! Det var verkligen jätteroligt att se hur hon stundvis var på väg att tända till... för att vara henne alltså.

Tänk om ni kunde få in Östros igen, nu när du är lite varmare i kläderna och spetsat förhörstekniken lite.

Ser fram emot många fler avsnitt av Korseld!

Bacon-Emil

Anonym sa...

Jag är ledsen, men tyckte att du uppförde dig extremt oprofessionellt! Jag var t.o.m. tvungen att klick bort bilden för att jag skämdes så.... Och jag gillar verkligen inte heller Mona. Men att sitta och himla med ögonen de FÅ gånger du lät henne prata utan avbrott. Nej, klarar du inte av intervjuer med politiker du inte gillar ska du nog inte göra dem.

Tapiren

Percy sa...

Du skötte dig grymt bra! Det blev väldigt uppenbart hur få svar Mona har när det kommer lite tuffare frågor. Att hon sen reagerar på dessa frågor med irritation är enbart oproffesionellt från hennes sida.

Tack för ett bra program!

Anonym sa...

Oproffsigt, jag trodde att jag skulle få se något mer nyanserat.

Gör en pudel, be om ursäkt och bättre lycka nästa gång!

Kladden sa...

Några frågor som jag vill att du svarar på

varför säger du
besparingsskatten ?

Vad är besparingsskatten?

Är det ett vedertaget uttryck, besparingsskatten, alltså?

Och vem , mer än du, säger så?

Googlar man på ordet så får man .. ja vad får man för träffar?

Vill du vara "speciell" när du säger besparingsskatten, eftersom det är så svårt inom media att framstå som en bra journalist?

Johnas sa...

Hej Sanna

Efter att ha sett din intervju med Mona Sahlin så kan jag inte undgå att ställa mig frågan om du verkligen på allvar vill kalla dig journalist. Du har svårt för att lyssna, du hör det du vill höra, du avbryter i relevanta svar och du lägger in ironiska småhugg medan eran gäst pratar

Jag vet inte om det är för att du vill för mycket. Jag menar kanske vill få dig ett namn och visa framfötterna eller något liknande. Eller är det kanske så att du inte kan dölja dina egna "ideologiska färger".

Hur som helst borde du stanna upp ett tag och tänka efter. Är detta verkligen rätta vägen att gå? Kanske det finns en bättre aproach eller så kanske du rent utav borde tänka på ditt yrkesval.

Jag vet inte hur du är som privatperson Sanna, men i ditt "journalistiska jag" så får man uppfattningen att du är dryg och arrogant.

Jag håller inte Mona Sahlin som en favorit, tro mig tvärtom så det är inte det det handlar om utan det är ditt sätt att prata med henne. Du kommer få det mycket svårt att få intervjuer om du fortsätter på denna bana Sanna

Mvh

Johnas

David H sa...

Besparingsskatt, för att den som skaffat (eller för den delen ärvt) en bra position att skapa en förmögenhet bara kan skapa en sådan genom just att spara ihop och/eller investera klokt. Den person som använder exakt samma inkomster till att ha dyra krogrundor i London varannan helg, leva lyxliv på rivieran etc. kommer inte få ihop en förmögenhet och blir heller inte bestraffad med förmögenhetsskatt. Inte för att det nödvändigtvis är fel att leva lyxliv för den som har möjlighet, men det känns konstigt att det skattemässigt ska gynnas framför att spara och investera.

I övrigt ungefär så floskulöst som man kunde vänta sig från Sahlin. Bra försök att få henne att släppa på standardretoriken, Sanna. Jag tycker det saknades frågor om varför S gått så tydligt åt vänster och nu anammar 70-talslösningar som att höjd skatt skapar jobb och att den offentliga sektorn kraftigt måste växa som svar på jobbkrisen. Detta trots att 90% av den arbetslöshet som uppstått sedan finanskrisens start drabbat den privata sektorn.

Mattias sa...

Johnas måste helt missat att korseld går ut på att de som intervjuar INTE skall dölja sina "ideologiska färger".

Har man inte förstått ett upplägg när det är så uppenbart så skall man nog rösta på vänstern. Där finns det gott om folk som inte hänger med i verkligheten.

Johnas sa...

Hej Mattias

Jag trodde programmet gick ut på att bjuda in beslut och maktshavare för att grilla dem. Inte spy sin ideologiska partigalla över dem.

Men säg att du har rätt. Att så skulle vara fallet så har Sanna stora problem med att lyssna och att hålla sig till de ämnen som hon själv tar upp. Det fanns ingen journalistisk professionalism alls i det här programmet från hennes sida.

För mig låter det som att du försöker försvara en alliansvän Mattias. Och jag respekterar detta. Men försök att se programmet ur en objektiv synvinkel så kommer du nog se vad jag menar

Anonym sa...

Sanna är en intelligent journalist. Mona, ja, det är Mona, en oärlig och slug typ.

Anonym sa...

Hej Sanna!

Jag har alltid tyckt att Mona S har verkat
vara rätt korkad. Men du är ta mig tusan
ett strå värre. (Dessutom ser du ut som,
och låter som, en parodi på dig själv.)

Men, ingen är ju perfekt.
(Utom jag då kanske...)

Niklas sa...

Haha, mycket bra gjort Sanna! Det enda man överhuvud taget KAN göra för att stoppa de fullständigt irrelevanta floskelharanger som ständigt dräller ut Monas mun istället för svar ÄR ju just att avbryta och istället be henne svara på den riktiga frågan, jag förstår inte vad som är så konstigt med det, förutom förstås att det effektivt kontrar den fula diskussionsteknik som Mona är van med att kunna gömma sig bakom för alla som inte vågar vara politiskt inkorrekta. Så jävla bra är du i alla fall!

Och lyssna inte på allt bittert vänsterpatrask i kommentarerna här, som bara är paniskt rädda för att någon faktiskt vågar försöka påvisa att wannabe-kejsaren är naken... Keep up the good work!

Ebbe sa...

Asså FFYY FAAANNN va du går mig på NERVERNA när jag ser dig sitta med Mona Sahlin!!! vafan är det med dig??? har du ingen som helst uppfostran??? Du avbryter, himmlar med ögonen, gör grimaser, shit hade du gjort så mot mig....fy fan... jag va tvungen o leta upp din blogg bara för skriva av mig så jävla arg och barnslig du är! LÄR dig att andra kan ha olika åsikter än va du har och bete dig för fan! Sen kan du förstora dina läppar också. Ankjävel.

Invader ACE sa...

Mona Sahlin har inga konkreta svar, det är tydligt.
Mer hårda frågor!
Och till Ebba och alla andra töntar som klagar:
Programserien heter 'Korseld', inte 'Medjams'.
Det ska vara tufft. Det är en tydlig höger och vänster profil redan från början, vilket jag i min enfald trodde var meningen. Frågorna blir därefter.

roberth sa...

Mona Muslim är ett skämt liksom hela SAP!

Niklas sa...

Tråkig stämning i kommentarerna här, tycker jag. Det blir rätt motsägelsefullt när otrevliga människor i otrevliga kommentarer anklagar Sanna för att vara otrevlig. Jag kan hålla med om att det blev några avbrytningar för mycket och lite himlande med ögonen, men utöver det är jag imponerad.

Jag är också imponerad av Sahlin som jag tyckte bet ifrån bra och jag hoppas att hon fortsätter så här och ror hem en rejäl valseger för det rödgröna-laget nästa år!

Jag förstår inte när folk klagar på att Sanna och Mona verkar irriterade eller arga. Politik är på allvar och då kan man inte alltid vara glad och bästa kompisar. Med dagens regering finns det t.ex. all anledning att vara jävligt förbannad. Inte minst på de som försvarar politiken.

Anonym sa...

Upplägget av Korseld är bra. Men allvarligt talat, har ni rekryterat era intervjuare från lågstadiet?

Att avbryta är bra, om man gör de måttligt. Men att himla med ögonen, fnysa och bete sig som du gjorde i 70% intervjun är både barnsligt och oprofissionellt.

Nu syftar jag mest på dig, Sanna!

..For the record. De här va de sista avsnittet av TramsEld jag kommer titta på.

Anonym sa...

Ebbe, jag vet EXAKT vad du menar. Gjorde samma grej som dig, leta upp bloggjäveln bara för att få kommentera hur otroligt barnsligt Sanna betedde sig.
Och den där historian om att "jag gjorde i alla fall sån pass intryck på dig att du tog dig tiden att hitta min blogg" behöver du inte lura dig själv i Sanna lilla.
Du gjorde bort dig fullständigt!
Jag hoppas att du själv tittar på ert amatörprogram och inser att du har en jädrans bit kvar innan du kan kalla dig själv för journalist. Slå upp ordet objektiv och ödmjuk och försök memorisera dess betydelser är du gullig.
Jisses!
Numera kan vem som helst kalla sig för vad som helst. Liberalism i all ära men jag hoppas att du inser att vara liberal betyder inte fritt fram att spotta människor i ansiktet och bete sig så oförskämt som du. Fy!

Sanna Rayman sa...

Ni som begriper programkonceptet och kritiserar eller gillar utifrån det. Tack för kommentarerna! Roligt att ni tittar - även ni som inte håller med i sak.

Ni andra. Jag kallar mig inte journalist, jag kallar mig ledarskribent. Det är således INTE min uppgift att vara neutral. Särskilt inte i ett program där hela poängen är att de två programledarna INTE ska vara det.

Och det är verkligen inte min uppgift att sitta snällt och låta ledaren för Sveriges största parti prata till punkt och besvara helt andra frågor än de jag ställer. I så fall hade vi bara kunnat ställa en kamera framför Sahlin och be henne prata fritt.
Jag må vara nybörjare som programledare, men det absolut första vi lärde oss, Katrine och jag, var att man MÅSTE avbryta. Och jag kan lova att jag lärt mig att detta stämmer under den korta tid vi gjort Korseld.

Slutligen. @Emelie.
Tack.
Jag har skrivit på olika ställen i över 15 år och aldrig fått kommentaren "Vem har du legat med för att...?" Jag hade nästan börjat tro att den repliken var en myt. Nu vet jag att den finns.
Vet inte om jag ska skratta eller gråta åt det faktum att jag fick den från en kvinna på vänsterkanten. Men kul i alla fall att kunna checka av en sån klassiker.

Johan Karlsson 33år sa...

Johan 33år och moderat

Hej Sanna.

jag förstår konceptet med programmet och till skillnad från vissa andra så tycker jag visst att ni kan avbryta och skapa en "hetsig" debatt, annars vore det inte intressant. Då kan man läsa politikernas bloggar istället.
Men jag tycker du kändes mycket oseriös och nedvärderande mot Mona Sahlin som jag för övrigt inte tycker speciellt bra om.
Ge henne den respekten hon förtjänar och ställ henne mot väggen i sakfrågorna istället för att som någon tidigare nämde, himla med ögon etc.
Synd, det tog mitt fokus från hela utfrågningen. Inte proffsigt !!
Kämpa på, mvh/ Johan

Jan E sa...

Det är nästan plågsamt att tvingas lyssna på en sur, dum och dryg Floskel-Mona. Sanna gjorde nog vad hon kunde för att få ut nåt väsentligt ur fanskapet. Men det enda som kom var det vanliga malandet om rättvisa – detta flumord som i Sahlins inskränkta värld inte betyder nåt annat än att omfördela pengar. Sahlin vill vinna valet på populism och avundsjuka.

Masse sa...

Hej!
Tyvärr tror jag inte att ni har någon framtid som Tv-utfrågare.
Fortsätt att sätt skrivna ord på era tankar istället. Det gör ni nog bättre.
Och du, man avbryter inte intervjuobjektet hela tiden och man försöker se intresserad ut i TV, även om man inte är det.

Anonym sa...

Ledsen att skriva det men ditt sätt att agera i intervju med Mona var inte speciellt professionellt. Du lät dina egna åsikter lysa igenom utan att riktigt ha reflektera över dina argument och på så sätt blev det oerhört skrattretande att lyssna på dig.

Simon Hedlin Larsson sa...

Lite humor att de flesta agitatoriska och överdrivet upprörda inlägg är skrivna av "Anonym". Skulle inte bli särskilt förvånad om det var samma person som låg bakom flera av inläggen.

Sedan ni som vill utvärdera programmet objektivt - se alla avsnitten av Korseld. Har gjort det själv och kan säga att både Kielos och Rayman avbryter ungefär lika ofta och gör inflikningar med politisk prägel ungefär lika många gånger.

I övrigt så kan jag personligen tycka att Rayman är mer påläst och ställer frågor utifrån ett mer sakligt perspektiv, medan Kielos är mer ideologiskt inriktad såtillvida att hon vill att den som grillas ska göra vissa erkännanden. Tänker exempelvis på avsnittet när Filippa Reinfeldt uppmanades gång på gång av Kieles till att säga att att hon tycker att "rika och friska barn ska få bättre vård".

Slutligen kan jag säga att ni som tvivlar på Raymans kompetens så prenumererar jag på runt 20 tidningar och tidsskrifter - allt från Flamman och Tiden till Neo och The Economist - och kan säga att även om jag inte håller med henne i flera sakfrågor så är hon bland de skribenter som håller absolut högst rang.

Anonym sa...

Fruktansvärt pinsamt att inse att en ledarskribent på SVD kan lysa igenom med så mycket förakt och ren okunskap att hela debatten blev till en promenadseger för Sahlin.

Hoppas någon mindre rabiat, mer sansad och politiskt sakkunnig gör den fortsatta debatten fram till valet mer rättvisa.

Anonym sa...

Sanna
Jag respekterar dig och det du har gjort. Du har svarat bra på de argument som rör själva "avbrytandet".
Hur tänker du om ditt himlande med ögonen samt grimaserna du gjorde? De tog bort stor fokus från själva programmet och är inte speciellt professionellt...
Intressant att höra vad du själv tycker om just det.
I övrigt tycker jag du skötte dig ok med tanke på att det var ditt första tv-jobb (om jag uppfattat saken rätt).

Mona Sahlin kan vara nog så tuff att intervjua, hon har varit med förr.

Om jag inte missminner mig var väl Calle Bildt femton snäpp värre att intervjua.

Ha en fin helg,
Lena

Sanna Rayman sa...

@Lena - och andra som kan tänkas vilja veta

Nej, inte mitt första tv-jobb. Jag och Katrine har gjort Korseld tillsammans under våren också. Sex avsnitt. Inför starten gick vi en halvdagskurs och lärde oss att prata inför kamera. Sen var det i princip pang på - och bara etablerade politiker med lång medievana.
I början var vi väldigt skakiga. Då var de arga kommentarerna och mejlen oftare om att det var en mesig utfrågning, fjäskig rentav.
Lika mycket som människor blir arga över när man inte är neutral och väldigt ideologiskt "på" gästen med motargument, så blir de arga när vi öppet håller med dem. Det är inte så vanligt med ett programformat där programledarna är öppet ideologiska, så jag förstår att det är ovant - även om jag har svårt att förstå överreaktionerna.
Nå. Det är ju inte heller mitt jobb att göra folk nöjda, utan att vara lite bråkig, så jag får ta det på köpet. :-)

Det många skriver om hånfulla grimaser är det som förvånar mig mest. Visst syns det att jag reagerar ibland, någon gång skrattar jag till. Närmare bestämt tänker jag på när jag frågar om Sahlin kan förtydliga vad hon menar med att "avskaffa stupstocken", detta eftersom jag helt enkelt fann det en smula lustigt och inkonkret som politiskt löfte betraktat. I övrigt vet jag inte vad alla pratar om för hånfullheter.

Däremot vet jag att det där med "himlandet" är ett problem. Det märkte jag redan första gången jag var med i en tv-panel för ungefär två år sedan. Det är så här. När jag tänker och funderar liksom strävar både mina ögon och mina ögonbryn uppåt. Jag tycker inte själv att det ser ut som himlande - då är jag mycket mer övertydlig i ansiktsrörelserna - men kanhända uppfattar andra det så.
Faktum är att jag verkligen kämpar med att hålla ordning på det i Korseld, genom att titta stint på gästen i stället så att ögonen inte börjar fara runt. Men ibland flyger de iväg ändå. Jag får väl trycka in lite botox så att de övre delarna av ansiktet håller sig lugna eller nåt. ;-)

Trevlig helg tillbaka!

Jonas F. sa...

Vet inte om jag uppfattar så mycket "himlande", men kombinationen av dina åsikter, skeptiska frågor och obekväma kroppsspråk retar nog många. Dessutom är det lite skolfrökenvarning på håruppsättning och klädsel.
När du kommer i bild rör det mycket på sig; Huvud läggs åt sidan eller kastas omkring, händer viftar. Blir stort och oroligt i rutan.

På distansbilder sitter du med benen i kors och armen nedslängd. Om du dessutom skjuter in följdfrågor (avbryter) mitt i svaren, stör det nog ännu fler.

Intervjun eller intervjutekniken är det egentligen inget fel på. Riktigt skarpt och påläst i de viktiga bitarna.

Men ditt objekt sitter still, med huvud och kropp i perfekt lod, har lagt ner rösten i resonerande stil, pratar långsamt.

Hon blir ett offer, du en bully. You loose, även om du har rätt.

Shaun sa...

Du kunde gjort bättre. Jag tror du vet.
Dels på att avbryta när hon inte svarade på frågan. Sedan Saknade jag frågor om internet och dess framtid.

Anonym sa...

Hej Sanna
Tusen tack för ditt svar.
Du har nog rätt - jag (och många andra med mig) är inte helt van med programkonceptet så det kan säkerligen påverka hur man uppfattar programledarna. Eller självklart gör det just så.

Du har, via dina svar, ändrat min uppfattning om dig (den som jag fått via titten på Korseld. TV går så mycket snabbare ett personligt intryck än vad texter i olika tidningar gör :-)
Du lyssnar på kritik, tar till dig den som du känner är rätt, men står för det som du själv känner är precis som du ska göra. Ops, snurrig mening där...

(Good cop/Bad Cop - är det något ni båda programledare diskuterade i Korseld? Obs, jag lägger ingen som helst värdering i denna fråga. Eller kanske, bad cop är väl ändå det som gör programmet extra spännande ;-)

Lycka till i fortsättningen. :-)
/Lena

Birgitta sa...

Hej Sanna!
Du är skicklig både i egenskap av skribent och intervjuare. Försök att bortse från - men jag vet att det är svårt - de många, vulgära elakheterna i vissa kommentarer.
Ha en trevlig helg!
Birgitta.

Anonym sa...

Ni som är så otrevliga mot Sanna, fråga er själva följande: Vilket är värst, en programledare som uppträder oproffisgt i en obskyr TV-utfrågning, eller en statsministerkandidat som inte kan ge ett ärligt svar på frågor angående hennes föreslagna politik?

Jacob Bolin sa...

Alltså, på det sätt som du totalt sågar Mona, om och om igen, på en oprofessionellt sätt har du nu 40% av Sveriges befolkning emot dig.
Det här var ingen bra debatt som ledde fram till nya spännande svar, utan ett försök till avrättning, där du slant med yxan och högg dig själv i benet.

Starkt av Mona att sitta kvar, jag hade inte orkat.

Tor sa...

Okej att det kan vara en poäng att vara kritisk mot politiker men du skjuter dig själv lite i foten när det bara blir ren fräckhet av det. Chilla liiiite

Anonym sa...

Bra jobbat, Sanna. Jag uppfattar inte dina kropps-och ansiktsrörelser som medvetet respektlöst, samtidigt som jag fattar syftet med att granska, grilla och ifrågasätta i korseld. Att några läser in attityder som inte finns är deras problem; kanske är det okunskap om att vi alla har en egen stil eller simpel intolerans? Det jag ser är att folk kommer med elaka och orättvisa anklagelser mot dig, enbart baserat på kroppsrörelser och ansiktsuttryck. Kroppsspråk är ingen exakt vetenskap! Jag har sett från tidigare program att du möjligen, kanske en aaaning, kan ha svårt att sitta lika stilla som Katrine? Misstänker att du var en tös med "spring i benen" när du var liten. Keep up the good work. Det kan bara bli bättre.

En som själv korsar benen, vänster över höger - höger över vänster stup i kvarten. :)

A-K Roth

Ulf sa...

Jag tog och såg på en räcka Korseld på rad, och tycker att det är ett riktigt bra program. Inte lätt att genomföra, men det blir rätt bra balans, tycker jag. Lite provokativt, men med substans ändå. Inte bara fakta, inte bara ideologi, utan lite av varje och med glimten i ögat. Jag tycker ni sköter er utmärkt båda två.

Avsnittet med Mona hade jag problem med, men allra mest med Mona. Det såg ut att vara en tydlig spänning mellan er. Hade jag varit i ditt ställe hade jag blivit än mer förbaskad. Att du stod upp mot henne som du gjorde tydliggjorde ordentligt de härskartekniker Mona använder. Jag är inte förtjust i henne som politiker, men i detta program fann jag henne rent obehaglig. Mycket intressant. Hon framstår som lika arrogant som Göran Persson, men utan hans pondus och skarpsinne. Jag hade trott att taktiken att konsekvent förvränga fakta och kalla regeringen för ondskefull borde vara ett rejält självmål, men till min förfäran tycks det gå hem i opinionen. En del av kommentarerna du får här är lika förfärande.

Efteråt såg jag avsnittet med Littorin - vilken skillnad! Han bjuder på sig själv, vågar ge raka svar utan att slingra sig, och välkomnar en debatt. Stämningen i studion var avgjort mer uppsluppen, utan att det för ett ögonblick blev ointressant eller slätstruket.

Anonym sa...

vill bara säga att du va ganska..eller VÄLDIGT oprofessionel i denna intervju..hur du ständigt avbryteroch attakerar Sahlin men när du intervjuar ngn från höger sidan så gullegullar du..själv ej ag moderat så dra inte detta med att alla från vänstern blir syra bbla bla..

så skärpning

Otto Kanel sa...

Som en person som själv hoppas på Mona Sahlin som nästa statsminister blir man ju något generad av en stor del av kommentarerna ovan. Du gör ju ditt jobb som "högerkritiken" och jag tycker att du gör det bra.

Jag gissar att många av de som skriver mycket riktigt har missat själva idén med programmet. De har kanske också på något sätt lyckats missa vad "ledarskribent på Svenska Dagbladet" vanligen innebär.

Ni kanske skulle göra en mer övertydlig vinjett? Katrine invirad i en röd flagga, du poserandes med Frihetsgudinnan... :)

Tomas sa...

Sanna spelade ut sin högerideologism ,fulländad med snipig mun o ilskna frågor med sån bravur,så att en inrotad kommunist som jag själv inte visste om jag skulle vilja slå eller älska med henne.
Mona van på rutin,men jag tror att Sanna kommer igen.
Roligt med nytt blod,även om jag inte håller med henne (Sanna)

Gregor Samsa sa...

Pja, det känns lite som Mona tog hem matchen. Kanske underskattade du henne? Hon har ju ingen karisma, men hon är mer insatt än vad man kan tro givet hennes tröga framtoning.

Sedan hjälper det ju inte din sak att du har så urringat på dig. Har du dåligt omdöme? Det gäller ju att välja kläder efter sammanhang.

Om du ska kunna ge dig på proffspolitiker, så måste du komma mer påläst.

Fuser sa...

Känns som att Sahlin tog hem spelet ganska enkelt. Kan förvisso bero till viss del på att jag själv är en radikal socialdemokrat. (Inte partiet S, utan den ideologiska åskådningen)

Sedan kan man ju alltid diskutera hur jämnt det är med en ledarskribent mot en av dem mest erfarna politikerna i landet. Hon är uppenbarligen inte så dum som SvD:s ledarskribenter (främst dina kollegor då av vad jag läst) verkar vilja framställa henne som...

Anonym sa...

Du var otrevlig, sur och gåpåig. En riktigt jobbigt person som man inte gillar helt enkelt. Tycker du verkar vara en skitjobbigt människa som jag verkligen inte gillar. Du har inte i tv rutan att göra. Du är inte ödmjuk nog.