tisdag 24 november 2009

Vill slåss

Ibland är det mindre kul att sitta i nära flödet av hela jäkla urvalet av nyhetsbilder. Till exempel idag, när det drösar in helt överjävliga bilder av vanvårdade grisar. Jag vill slåss. Jag önskar medeltid och kinesiska metoder.

Problem
Solution

16 kommentarer:

之乎者也 sa...

Intressant att du värderar grisars liv och leverne högre än människors.

Sanna Rayman sa...

"Det var på tisdagen som den 33-åriga ledarskribenten på sin privata blogg erkände att hon ville döda människor. Kolleger såväl i bloggo- som gammelmediesfär säger till källor nära Politikerbloggen att de är "chockade", "bestörta" och "intresserade"."

Right. Jag tycker på motsvarande vis att det är "intressant" att du tar mig så bokstavligt, Mr-har-aldrig-överdrivit-i-pur-ilska-eller-sorg-i-en-bloggpost-någonsin... ;-)

Kom igen. Jag är inte politiker. Kan man inte få veva lite ibland? Jag blev pissed och ledsen av bilderna, that's all.

Jens sa...

Det är upprörande om det ligger något i det, men ta en titt på vad Niklas på Prärietankar har letat fram om Djurrättsalliansen. Man kan konstatera att trovärdigheten hos just de här djurvännerna är ganska låg...

Sanna Rayman sa...

@Jens

Det är fullt möjligt och högst sannolikt att Djurrättsalliansen har låg trovärdighet på många sätt. Min tilltro till de där organisationerna är mycket låg. Men då är de likafullt blinda hönor som hittat ett korn. De bilderna som ligger bland inkommande nyhetsfoton är helt och hållet för jävliga. En gris ligger i sin stia med sprucken mage, tarmar och diverse innanmäte väller ut över golvet. En annan gris står bredvid och nosar på eländet.
I en annan stia en uppsvälld, jäst död gris jämte ett par levande. Flera grisar med golfbollsstora sår, öppna hål.

Nu försöker organisationen förstås göra gällande att det här är förtvivlat vanligt. Det tror inte jag. Men NÄR det förekommer är det överjävligt och förtjänar allt skäll i världen.

Sådär ser det inte ut på gårdarna i mina hemtrakter, så mycket kan jag säga.

Anonym sa...

Kul att du har hittat tillbaks till din egen blogg :)
Blogge håller med vad det verkar?

Ossså var det ju det där med grisarna o ja håller med. Fyfan!

Anonym sa...

Jag är din vapendragare. Inget snack, liksom.

Anonym sa...

Just den där dagen var jag inte ett dugg avundsjuk på ditt jobb. Fy fan vad vi människor kan bete oss.

Ahrvid Engholm sa...

Nå, SvD kan tydligen skriva om vanvårdade grisar - men inte om det fullständigt häpnadsväckande och omfattande klimatforskningsfusket i Climategate-skandalen. 160 MB läckt dokumentation visar hur institutet CRU, som IPCC stödjer sig på, under åratal fuskat med data och forskningsmetoder, manipulerat vetenskapspressen, försökt mobba bort kritiker. Och den riktiga "smoking gun" finns i källkoder till klimatmodellering, enligt erfarna programmerare en osannolik röra, full med manipulation. Och klimatmodellerna är *flaggskeppet* i IPCC:s påståenden om "klimathotet". I utlandet har denna skandal breakat rejält, och svensk gammelmedias försök att stoppa fingrarna i öronen kommer förstås inte att funka nu i Nätets era. Svensk tradtionell media håller på att göra bort sig rejält.

--Ahrvid

Sanna Rayman sa...

@ahrvid
Inte läst ledarbloggen eller tidningen på sistone? Klimatskandalen du pratar om fick en kortare kommentar i fredags på bloggen och omskrevs i en längre text idag av en av kollegerna.

Anonym sa...

Skönt att "ledarskribenten" tagit bladet från mun och sagt det som behöver sägas när det gäller djurs rättigheter kontra människors dito.
Med det i åtanke ,blir det även förståeligt att Eskil Erlandsson (C) blir "lessen" av att se vanvårdade djur ,efter sin (enda) stora insats som avlegaliserare av tidelaget är det ju klart att han vill ha fräscha ,rena grisar att umgås med.
Centern är dom stora frågornas parti...verkligen.

Sanna Rayman sa...

Avlegaliserande av tidelaget? Du kanske ska kolla dina uppgifter lite.
Det enda han har gjort är att hävda att tidelag och annat utnyttjande av djur ingår i dagens lagstiftning, som uttryckligen förbjuder att man orsakar djur fysiskt eller psykiskt lidande.

Läs här:
http://blogg.svd.se/ledarbloggen?id=7299
och här:
http://blogg.svd.se/ledarbloggen?ID=7631

Och jag är inte "ledarskribent". Jag är ledarskribent.

Anonym sa...

Sanna,dont be sad!

Jag ska hädanefter skriva Ledarskribent!

Som Eskil sa "det är en bedömningsfråga vad som är sexuellt utnytjande (av djur)" för att sedan fortsätta "Ska det vara tillåtet att smeka en tik på spenarna av kärlek, eller ska det räknas som sexuellt utnyttjande?"

Tja ,vad vet jag,att centerns företrädare gillar grisens (jul)skinka skarpt tror jag mig förstå.Kan väl förtydliga mig lite för Ledarskribenten ,att Eskil inte ville kriminalisera djursex,och det är ju en helt annan sak....

Anonym sa...

För övrigt var det samma djurrättsalliansen som fick Eskil att backa från motståndet att tidelagsbegreppet enbart skulle gälla "samlag" med djur ,som uppdagade vanvården av grisar.

Anonym sa...

Heder åt jordbruksministern!

Han hade definitivt varit som klippt och skuren för Bondeförbundet a la 1933.

SIEG HEIL!

HELL SEGER!

Låt oss nu ge oss ut på nylibelalslakt!

/SMR i V-ås

Karl Andreas sa...

Men det är ju så larvigt att ni blir bestörta och förbannade. Köttindustrin går ju faktiskt ut på det där, att vanvårda djur för människans skull, tror ni den är till för att ta hand om djuren? Herregud, inbillar ni er att det bara är undantagsfall? Slarviga individer och inte strukturer? 100 besök från Djurättsalliansen och inget levde upp till lagen.

Jaja, att ni blir arga är åtminstone rätt åt er. Vi som redan vet hur det ligger till blir arga över att det finns de som stödjer djurplågeriet.

Anonym sa...

Vad trist att läsa alla dessa beska kommentarer.

Och vad synd att du slutat blogga nu när jag till slut hittat hit.